Junior Wells - Coming at You (1968)

Alternatieve titel: Junior Wells & His Chicago Blues Band with Buddy Guy

Blues
Label: Vanguard

1. Stop Breakin' Down (2:32)
  2. Somebody's Tippin' In (3:08)
  3. Five Long Years (3:19)
  4. Mystery Train (2:45)
  5. So Sad This Morning (3:15)
  6. When My Baby Left Me (2:32)
  7. Little by Little (3:31)
  8. Tobacco Road (5:23)
  9. Worried Life Blues (2:35)
  10. I'm Your Hoochie Coochie Man (2:38)
  11. You Don't Love Me (4:51)
Ik vond op een rommelmarkt in Paradiso de LP Junior Wells: Blues Today. Op Discogs bleek de plaat vermeld te staan als Junior Wells & his Chicago Blues Band with Buddy Guy en uit 1968 te komen. Mijn interesse was gewekt! Het bleek een Franse release te zijn van dit album: Coming at You. Ik vond het nog niet terug hier op Musicmeter, vlak erna heb ik 'm erop gezet. Op Discogs bleek dat er 24 verschillende uitgaves van zijn sinds 1968, waarvan ook 7 CD releases trouwens. Niet zomaar een plaatje van Junior Wells dus.

Het album is gevuld met echt hele lekkere blues muziek, met boogie en slow songs. Junior Wells zingt het vanuit zijn kleine teen waarbij hij uitstekend begeleid wordt door zijn Chicago Blues Band met Buddy Guy op gitaar. En wat die allemaal laat horen is echt geweldig. Er staan ook een aantal prima solo's van Buddy Guy op deze plaat.

Het begint gelijk fijn met Stop Breakin' Down. Ballad Five Long Years is fraai en ook de bluesversie van het Elvis nummer Mystery Train mag er zijn, net als trouwens You Don't Love Me van Willie Cobbs ook bekend van the Allman Brothers. Prachtig mooi is slow song So Sad This Morning, terwijl When My Baby Left Me weer een heerlijke boogie is. Little by Little is één van mijn favorieten hier, maar geen nummer is minder op deze fantastische Chicago Blues plaat. Mis 'm vooral niet!

Er is natuurlijk nog zo'n fijne bluesplaat, waarbij wel de complete band (die hier ook speelt) wordt vermeld:
Junior Wells' Chicago Blues Band - Hoodoo Man Blues (1965) - MusicMeter.nl

Wat een heerlijke plaat weer van de combi Junior Wells en Buddy Guy !! 4,5 ster met groeipotentie tot 5 !