Hauser Orkater - Zie de Mannen Vallen (1979)

Label: Bovema Negram

1. The Beatles in Oud-IJmuiden (2:33)
  2. Diep in de Jungle (5:58)
  3. Plasties Faam (4:50)
  4. Der Gansumsonst (4:58)
  5. Zwarte Weduwe (2:18)
  6. Dichtgevroren Vijver (3:40)
  7. Twang & Tweet (3:06)
  8. Eddy Weeps (3:41)
  9. 89 Steps (2:20)
  10. Kop op Henk (6:45)
  11. Zie de Mannen Vallen (3:29)
avatar van levenvergeten
Mijn vader is hier een groot fan van, wát een plaat inderdaad!

avatar van divart
Goede vader, kan niet anders. Na ruim 25 jaar (jarenlang gesteggel over de rechten) eindelijk op cd verkrijgbaar. Een monument in de Nederlandstalige popmuziek.
Oké, Hauser Orkater was geen band, maar maakten muziektheater. Maar als je nagaat dat nederlandstalig in jaren '70 "not done" was en we waren aangewezen op Peter Koelewijn, Bots en Armand (valt me nu pas op dat die allemaal vanuit het zuiden des lands komen) dan was dit een hele verademing. Misschien niet geheel toevallig ontstond hierna het Nederpop Virus met Doe Maar, Toontje Lager, Klein Orkest, Goede Doel enz.
Dit album bevat naast veel instrumentaal, en theatertekstachtige muziek toch ook twee ijzersterke popsongs. Zie de Mannen Vallen en De Beatles in Oud-Ijmuiden.

avatar van divart
Na jarenlang gesteggel over de rechten met EMI/Bovema is dit album sinds kort eindelijk op cd verkrijgbaar. Voor slechts 12 euro te bestellen op de site van Orkater. Daar wordt hij ook nog voor thuisbezorgd en krijg je het eerste album van Hauser Orkater er ook nog bij (is dus een dubbel cd). Koopje!

Voorproefje: Der Ganzumsonst

Blijkbaar hebben de broers van Warmerdam hier ook nog in gespeeld. Mooie verhalende muziek, het ene moment neigt het naar Krang en De Kift, dan weer een stukje Raggende Mannen. Ook de oude Toontje Lager hoor ik hier in terug. Niet erg toegankelijk, maar het zit wel mooi in elkaar.

avatar van Rickll
Prachtige plaat. Geweldige teksten. Jeugdsentiment. Bezit nog de (grijsgedraaide)vinylversie, maar heb kortgeleden ook maar de CD aangeschaft en daar zat inderdaad de eerste lp ook bij.