Ethereal Shroud - Trisagion (2021)

Label: Northern Silence

1. Chasmal Fires (27:47)
  2. Discarnate (13:54)
  3. Astral Mariner (22:34)
  4. Lanterns * (13:37)
avatar van The_CrY
Bij elke luisterbeurt stijgt deze plaat in waardering. Prachtige, sfeervolle passages die nergens te veel worden of te lang doorgaan.

avatar van ProGNerD
The_CrY schreef:

Na slechts een 1e luisterbeurt kan ik me hier wel in vinden, al had van mij de "zang" wel iets minder diep in de mix mogen liggen...

avatar van Eddie
Inderdaad best een aardige plaat. Slechts één luisterbeurt gedaan, maar de eerste indruk is wel goed. Het wordt me wel een beetje eentonig, is mijn eerste indruk. Maar dat hoef geen bezwaar te zijn. Ik denk dat ik deze vanavond thuis eens een rondje op de koptelefoon gun. Ik heb het gevoel dat er meer details en nuance inzitten dan dat ik zo op het eerste gehoor opmerk.

avatar van ProGNerD
Eddie schreef:

Moet je zeker doen; als ik aandachtig wil ontdekken en genieten luister ik vrijwel altijd met koptelefoon.

avatar van Eddie
Dat gedaan hebbende (op de koptelefoon luisteren) valt hij me toch wat tegen (hoewel tegenvallen misschien niet de juiste omschrijving is). Misschien waren mijn verwachtingen ook te hoog gespannen. Het is zonder twijfel één van de betere Black Metal platen van de laatste jaren. Een plaat die ijskoud klinkt, met een hoop tempowisselingen en hele lange songs die blijven boeien van begin tot eind, dat hoor je niet veel meer tegenwoordig. Juist de vocalen die lekker diep in de mix liggen maakt de plaat onder andere zo interessant (Anthems… heeft dit ook en klinkt daarom ook wat mysterieus vind ik). Ik had alleen gehoopt dat ik op de koptelefoon een hoop extra’s zou ontdekken die ik nog niet gehoord heb, een hoop meer diepgang in de songs en verstopte rifjes en keyboard dingetjes enzo. Dat blijft een beetje uit, vandaar de ‘teleurstelling’. Verder is het natuurlijk gewoon een steengoede plaat, deze krijgt ook gewoon 4,5 ster. Ik had alleen gehoopt dat ik onder de koptelefoon een werkelijk legendarische plaat zou ontdekken en dat is het niet, het is ‘gewoon’ een heel erg goede plaat.

avatar van Dr.Pat
Klinkt in de eerste ronde al zeer interessant, oordeel zal zeker wel volgen, lijkt wel behoorlijk mijn ding te zijn

Zo goed hè, dit. Zeker met deze regenachtige dagen! Dan geloof ik ook nog dat dit een eenmansproject is, des te knapper? Soms doet t denken aan WiTTR op zijn best, maar dan opeens komt het doomy om de hoek? Best gevarieerd dus!

avatar van ABDrums
Thanks voor de tag, ik was vergeten te stemmen op deze...