The Browning - End of Existence (2021)

Metal / Electronic
Label: Spinefarm

1. End of Existence (4:00)
  2. Destroyer (3:52)
  3. Anticendency (4:18)
  4. Gott Ist Tot (4:07)
  5. Torment (3:51)
  6. Cataclysm (2:58)
  7. Rage (3:03)
  8. Chaos Reigns (3:25)
  9. No Man Can Become a God (4:07)
  10. Death Warp (2:54)
  11. Prophecy (5:14)
  12. Fearless (4:17)
avatar van legian
Deze komt even onverwacht toen ik vanochtend de single zag langskomen. Maar die single, End of Existence klinkt wel weer heerlijk bruut. Hopelijk weet deze net zo goed te boeien als Geist. Trouwens ook weer een fraaie cover dit. Ben benieuwd.

avatar van legian
Sinds Geist hebben de heren volgens mij een echte muzikale heropleving gevonden. Deze is ook weer uitermate genietbaar en heerlijk afwisselend. De eerste 2 singles deden vooral vermoeden dat ze erg boos waren en zo hard mogelijk wilde gaan. Maar er is genoeg ruimte voor wat rustigere passages en kleine muzikale uitstapjes. Uiteraard zonder de venijnige electro-deathcore uit het gehoor te verliezen.

avatar van james_cameron
De band heeft een tandje bijgezet qua bruutheid, luister maar eens naar de eerste twee tracks, maar helaas is dat de kwaliteit van het songmateriaal niet ten goede gekomen. De mix van technische death metal en dreigende techno klinkt bij vlagen nog steeds imposant, dat wel, maar veel songs lopen niet lekker door en de produktie is iets rommeliger dan we van The Browning gewend zijn. Gelukkig wordt het album gaandeweg wel steeds beter, om af te sluiten met het heerlijk pompende (en zelfs dansbare!) Fearless.