Derek Forbes - Echoes (2016)

1 stem

Label: Wendybird

1. 30 Frames a Second (5:52)
  2. This Fear of Gods (6:54)
  3. Today I Died Again (4:25)
  4. Factory (4:35)
  5. League of Nations (4:56)
  6. Room (2:23)
  7. The American (5:32)
  8. King Is White (And in the Crowd) (8:03)
  9. New Gold Dream (5:06)
  10. Pleasantly Disturbed (8:45)
  11. Film Theme (2:19)
avatar van Rainmachine
Na een aantal jaar weer eens van stal gehaald en ik blijf het toch een prima album vinden. Ik luister er nu wat met andere oren naar dan toen het album uitkwam. Het kan natuurlijk niet op tegen de originele versies maar Forbes doet het eigenlijk best prima, zeker gezien het feit dat hij alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. De drumcomputer en de bas moeten natuurlijk geen probleem zijn maar dat geldt niet voor de zang, toetsen en gitaar. En eerlijk is eerlijk, ook dat doet hij prima. Het gitaarwerk is af toe heel bijzonder en erg goed gedaan. Zang en toetsen ook prima, schurkt behoorlijk tegen het origineel aan. Verder geeft hij een iets andere draai aan de nummers maar zonder dat het afbreuk doet aan het nummer zelf, de signatuur van de nummers blijft dicht bij het origineel. Het album is ook een eerbetoon aan zijn overleden zus Wendy. Blijft toch een bijzondere vogel onze Derek, zeker nu hij zijn eigen label ook nog Wendy Bird heeft genoemd.