Molybaron - The Mutiny (2021)

Frankrijk
Rock / Metal
Uitgebracht in eigen beheer

1. Animals (5:23)
  2. Lucifer (3:23)
  3. Amongst the Boys and the Dead Flowers (4:14)
  4. Prosperity Gospel (4:14)
  5. The Lighthouse (4:37)
  6. Slave to the Algorithm (4:51)
  7. Something for the Pain (4:09)
  8. The Hand That Feeds You (4:10)
  9. Twenty Four Hours (4:55)

met Whitfield Crane

10. Ordinary Madness (4:44)
avatar van pos
pos
Zag in de aardschok een goede recensie, alhoewel ik Alter Bridge zeker niet hoor en WASP slechts even, en dit is inderdaad een hele lekkere plaat. Zang en sommige songs doen me soms meer aan System of a Down denken maar dan met meer structuur. Erg lekker zoals gezegd.

avatar van james_cameron
Energieke metal uit Frankrijk; de band laat een een aparte, frisse stijl horen die in de verte doet denken aan een kruising tussen Volbeat en System Of A Down. Maar dan wel met een eigen smoel. De zang zal niet iedereen kunnen bekoren en de band weet meer te overtuigen in de opgefokte tracks dan in het meer ingetogen werk halverwege het album, maar over de hele linie genomen is dit een prima plaat. En de ritmesectie staat als een huis.

avatar van ProGNerD
Klinkt zeker niet verkeerd; doet mij vooral denken aan Galahad, o.a. vanwege de zang, alleen dan de ruigere variant van de overzijde van het Kanaal...

avatar van MetalMike
Wauw, paar dingen gehoord nu en hoewel ik niet van de nieuwere Metalstijlen houd, pakt dit me tot nu toe wel. Komt ook door (wat ik heb gehoord) de goede normale zang en omdat niet alles wordt volgepropt in de nummers en productie.
Alter Bridge hoor ik niet zo, wel de stijl van de andere band (solo)band van de gitarist hier en daar met een proggy randje. Wat ik heb gehoord klinkt fris en godzijdank hebben ze een niet te gruizig gitaargeluid, binnenkort even verder checken!

avatar van MetalMike
Doet me door de zang (en drive) soms ook denken aan de 3e cd van B-Thong. Die me veel beter beviel dan hun debuut, juist ook door de zang.

Wat een verrassing. Eindelijk weer een plaat die opvalt. Bij de muziek moet ik veel denken aan System of a Down en Hell. Geen zwakke nummers. Dus gewoon een 10 voor de beste plaat van 2021

shrink1972 schreef:

Je maakt me opnieuw enthousiast; morgenochtend nog maar 's een keertje een luisterbeurt gunnen...

avatar van ProGNerD
Nieuwe single online: Molybaron - Vampires (Official Video)

Maakt me wel benieuwd naar hun volgende werk...