Crime & The City Solution - Just South of Heaven (1985)

Australiƫ
Label: Mute

1. Rose Blue (4:50)
  2. The Coal Train (5:55)
  3. Stolen & Stealing (3:20)
  4. Five Stone Walls (4:15)
  5. Trouble Come This Morning (4:30)
  6. The Wailing Wall (5:30)
avatar van freddze
Deze dan ook maar eens verhoogd naar 4,5*

Wat een lekker EP'tje is me dat toch! Fans van de eerste platen van Nick Cave & The Bad Seeds of The Birthday Party moeten dit zeker eens proberen! Of nog beter,... probeer meteen deze binnen te halen ; daarop staan 5 van de 6 tracks van deze albumette (uitgez. Stolen & Stealing) als bonustracks evenals de fantastische nummers 'Six Bell Chimes' en 'The Dangling Man'.

Deze band is natuurlijk gelinkt met TBP via Mick Harvey en Rowland S. Howard en ook de vocals van Simon Bonney doen wat aan Nick Cave denken, maar toch vind ik dit bijlange geen schaamteloze kopie van TBP. Deze band klinkt naast kwaad ook heel sferisch (een nummer als 'Trouble Come This Morning' brengt me zelfs in And Also The Trees sferen!) en de vocalen van Simon spelen daar een grote rol in.

Mijn absolute favoriet hier is wel het openingsnummer 'Rose Blue':

When I see that damaged place inside her
I opened that wound
And her heart that inside her
I want to kill her
Kill that broken heart

avatar van Paalhaas
Fantastische EP inderdaad! De 'missing link' tussen Birthday Party en Gallon Drunk zeg maar. I like it!

avatar van Paap_Floyd
Waarlijk een fantastische plaat. Ik dank Paalhaas voor de tip.
Verhoging lonkt na 2 luisterbeurten

Dit is ook wel wat voor de Cygni op deze site

Dit is toch dat bandje dat je een optreden ziet doen in (een van mijn favoriete films) Der Himmer uber Berlin?

avatar van Paap_Floyd
obsessed schreef:
Ja.

avatar van Sater
Ja, daar spelen ze Six Bells Chime van Room of Lights. Samen met deze EP mijn favoriete Crime and the City Solution plaat.

Na het vertrek van Rowland S. Howard werd het wat minder, maar zeker Shine kan er nog goed mee door.

avatar van Kronos
Nog nooit van gehoord. Maar ik zag dit zonet op vinyl liggen voor 2,50 euro (in zeer goede staat). Op Mute Records en Mick Harvey die meedoet, dat durfde ik wel proberen. Aan de reacties hier te zien geen miskoop.