Metronomy - Small World (2022)

Pop / Electronic
Label: Because

1. Life and Death (3:00)
  2. Things Will Be Fine (3:30)
  3. It's Good to Be Back (3:53)
  4. Loneliness on the Run (3:39)
  5. Love Factory (5:03)
  6. I Lost My Mind (5:05)
  7. Right on Time (3:44)
  8. Hold Me Tonight (3:31)

met Porridge Radio

9. I Have Seen Enough (3:32)
avatar van remcodurez
Waar de singles mij niet overtuigden en ik zelfs eerder neigde om het album gewoon links te laten liggen, ben ik blij dat ik dit niet gedaan heb. Het album is zoals hierboven door davevr omschreven wat zachter dan gewoonlijk, maar blijkbaar had ik hier nood aan.

Waar de single It's Good To Be Back meer aansluit bij hun eerder werk, is deze single minder representatief voor de gehele sfeer van het album. Things Will Be Fine past daarentegen beter in het geheel en wordt zelfs een aangename single die ik nu zeker apprecieer.
Eigenlijk vind ik elk nummer wel tof. Het vliegt alle kanten uit met veel variatie in gebruikte instrumenten. Over het hele album hangt er een laid-back gevoel met een snuifje melancholie.
Mijn favoriete nummers zijn Love Factory, een nummer waar ik zelfs wat David Bowie vibes bij krijg en Right On Time, een vrolijk nummer wat blijft hangen en waar ik 's morgens neuriënd mee opsta.