menu

Sabaton - The War to End All Wars (2022)

mijn stem
3,50 (24)
24 stemmen

Zweden
Metal
Label: Nuclear Blast

  1. Sarajevo * (4:37)
  2. Stormtroopers (3:56)
  3. Dreadnought (4:58)
  4. The Unkillable Soldier (4:11)
  5. Soldier of Heaven (3:38)
  6. Hellfighters (3:26)
  7. Race to the Sea (3:47)
  8. Lady of the Dark (3:03)
  9. The Valley of Death (4:13)
  10. Christmas Truce (5:18)
  11. Versailles (4:14)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 40:44 (45:21)
zoeken in:
Christmas Truce is een indrukwekkend kerstliedje.

avatar van Mr. Sunset
4,0
Zo zonde dat Sarajevo nog niet op de online platformen staat. Lijkt bewust heel sterk op Versailles met een meer duistere ondertoon. Had het album een mooi geheel gemaakt!

avatar van The_CrY
4,5
Sabaton klinkt gewoon weer als Sabaton, en wat dat betreft worden hier geen nieuwe zieltjes gewonnen en zullen mensen die meer van hetzelfde willen hier gewoon van kunnen genieten. Echter, waar ze de laatste tijd toch wel erg goed in zijn is een compleet album leveren dat van begin tot eind qua concept erg goed in elkaar zit. Ook deze The War to End All Wars weet het verloop van de Eerste Wereldoorlog weer compact en sterk neer te zetten in een luisterervaring met een tiental korte songs die nergens te lang doorgaan zonder het gevoel te geven dat er niets in zit. Mede door de situatie in Oekraïne momenteel hakt een nummer als 'Christmas Truce' er dan toch wel even in, en afsluiter 'Versailles' dient als een onheilspellende vooruitblik op wellicht een volgende plaat die over de Tweede Wereldoorlog zal gaan.

Het thema oorlog is vaak bezongen natuurlijk, en wat dat betreft is Sabaton niet de enige, maar wel weten ze het altijd goed over te brengen in hun stijl van power metal. Het is toch een thema dat altijd relevant blijft, zoals we ook de afgelopen weken hebben kunnen zien. Zolang ze het sterk blijven brengen blijft elk nieuw album dan toch weer de moeite waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:05 uur

geplaatst: vandaag om 14:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.