In Mourning - The Bleeding Veil (2021)

Zweden
Label: Dalapop

1. Sovereign (6:14)
  2. At the Behest of Night (5:03)
  3. Solitude and Silence (6:15)
  4. Thornwalker (6:15)
  5. Blood in the Furrows (7:48)
  6. Lights on the Mire (7:12)
  7. Beyond Thunder (7:03)
avatar van AOVV
De twee tracks die reeds te beluisteren zijn (nr. 2 & 4) beloven veel goeds. De laatste albums van In Mourning vielen niet helemaal mee, maar dit lijkt weer meer richting de zware epiek van The Weight of Oceans te gaan (vooral Thornwalker!), en dat vind ik nog steeds een topplaat.

avatar van ProGNerD
Ik kende In Mourning nog niet, maar ik vind dit best lekkere melodeath eerlijk gezegd. Geslaagde combi van grunts met cleane zang.

avatar van Kondoro0614
AOVV schreef:

Heb je hem al geluisterd? Ik vind hem erg vet!

avatar van AOVV
Tweede keer dat ik 'm nu beluister, Kondoro0614, en de plaat bevalt me, in navolging van de vooruitgestuurde tracks, meer dan prima. Thornwalker is wel het vetste nummer, maar het niveau is vrij consistent, vind ik. Lekker zwaar, en de afwisseling in zang is als vanouds sterk.

avatar van james_cameron
Deze zweedse band brengt nog steeds een superieure mix van doom en melodieuze deathmetal ten gehore, verpakt in lange, meeslepende songs. Het contrast tussen ingetogen passages met clean gezongen stukken en bruut beukwerk met grunts is ditmaal groter dan ooit, maar het sluit allemaal naadloos op elkaar aan. Het album is ook een echte groeiplaat; bij iedere beluistering wordt het songmateriaal beter.

avatar van Aladdin
Jammer, dat dit zo onbekend blijft, deze band verdient veel meer. Echt van begin tot eind een hele goede melodieuze death metal plaat dit.

avatar van hidalgo
kreeg een linkje van mijn zoon wat komt er toch goed spul uit zweden
heerlijk hier houd ik van komt toch een beetje in de opeth richting

avatar van Aladdin
Zet hem net weer eens op; wat is dit godsgruwelijk mooi. Mijn zoon kreeg een linkje van mij, wordt tijd dat hij mij eens gaat tippen

avatar van hidalgo
Aladdin schreef: