Shamblemaths - Shamblemaths 2 (2021)

Alternatieve titel: Shamblemaths II

Noorwegen
Rock / Avant-Garde
Label: Apollon

1. Måneskygge (1:04)
  2. Knucklecog (9:56)
  3. D.S.C.H. (Op. 110 String Quartet No. 8 in C Minor, Mvts. 1 and 2) (6:23)
  4. Lat Kvar Jordisk Skapning Teia Pts. 1-4 (6:36)
  5. Lat Kvar Jordisk Skapning Teia Pt. 5 Sanctus (5:38)
  6. Lat Kvar Jordisk Skapning Teia Pts. 6-8 (3:43)
  7. Lat Kvar Jordisk Skapning Teia Pt. 9 Mørker Vik På All Hans Veg (2:17)
  8. Been and Gone (2:12)
  9. This River (9:04)
En weer flikken ze het, wat een GE-WEL-DI-GE plaat. Absoluut geen jaarlijstjesmateriaal, dat is pas prog
schizodeclown legian namsaap Ayreonfreak ProGNerD

avatar van legian
Het is niet een geslaagd album om met een half oor te luisteren zo op het werk. Tenminste niet voor de eerste keer in ieder geval. Het klinkt intrigerend. Thanks voor de tip Proggy2. Ga er komend weekend eens beter voor zitten.

Goed weekeind legian

avatar van legian
Het is een fascinerende en intrigerende plaat, dat zeker. Maar hij wil hier simpelweg niet vallen. Fragmentarisch schiet mij zo te binnen. Zowel qua muziek als zang zitten er voor mij toch stukken in die irriteren. Ik kan er, helaas, niet echt veel mee voor zover.

avatar van Barney Rubble
Dit album bracht mijn eerste luisterbeurt van Van der Graaf Generator's Pawn Hearts weer in het geheugen. De muziek van Shamblemaths is bijzonder chaotisch, maar geleidelijk vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Knucklecog blaast zelfs menig jaren-70 klassieker van zijn voetstuk. Wat een prachtnummer.

avatar van raafff
Beste plaat van 2021

Mssr Renard
Briljante quote, van hun eigen bandcamp-pagina:

Most people won’t like “Shamblemaths 2”, but then, we don’t try to please “most people”. We’d much rather have a profound impact on a few than be liked by many!

Ik ben er zelf niet over uit. Ik vind het een knappe plaat, maar een beetje te duister. Beetje vergelijkbaar met VanderGraaf inderdaad en misschien ook wat Red-era King Crimson.

Wel erg gaaf dat er veel akoestische instrumenten (blazers, strijkers, etc.) worden gebruikt. De zang vind ik niet aangenaam, evenmin de harde electrische stukken. De band wil heel duidelijk niet een plaat maken die iedereen ligt, maar een plaat maken die enkelen fantastisch vinden.

Ik ben niet die enkeling in dit geval. Maar ik vind het wel een knappe plaat. Alleen niets voor mij.