Cyndi Lauper - She's So Unusual (1983)

Label: Portrait

1. Money Changes Everything (5:02)
  2. Girls Just Want to Have Fun (3:55)
  3. When You Were Mine (5:07)
  4. Time After Time (3:59)
  5. She Bop (3:43)
  6. All Through the Night (4:29)
  7. Witness (3:38)
  8. I'll Kiss You (4:05)
  9. He's So Unusual (0:45)
  10. Yeah Yeah (3:17)
  11. Money Changes Everything [Live] * (4:35)
  12. She Bop [Live] * (5:20)
  13. All Through the Night [Live] * (4:48)
  14. Money Changes Everything [Live at Summer Sonic 07] * (5:10)
  15. Girls Just Want to Have Fun [2013 Yolanda Be Cool Remix] * (5:52)
  16. Time After Time [2013 NERVO Back in Time Remix] * (4:53)
  17. Time After Time [2013 Bent Collective Remix] * (7:15)
  18. Girls Just Want to Have Fun [1983 Early Guitar Demo] * (3:32)
  19. All Through the Night [1983 Rehearsal with Studio Dialog] * (5:30)
  20. Rules and Regulations [1983 Rehearsal] * (2:41)
  21. Money Changes Everything [Demo] * (4:52)
  22. Girls Just Want to Have Fun [Demo] * (3:22)
  23. Right Track, Wrong Train * (4:40)
  24. Witness [Live] * (3:12)
  25. She Bop [1984 Arthur Baker Remix] * (6:27)
  26. Time After Time [Work in Progress Rough Mix] * (4:00)
avatar van Superbitch
Cyndi Lauper was een van de kleurrijkste figuren in deze periode. Time after Time blijft haar beste liedje. Het is een moderne standard geworden, maar haar versie blijft uitstekend klinken. Het overbekende Girls Just Wanna Have Fun is een girlpoweranthem waarvoor haar kirrende stemmetje perfect geschikt was. Leuk is ook het korte (bijna-)titelnummer, een cover van Helen Kane uit de jaren '20, in heuse Betty Boopstijl. Deze komische, meisjesachtige stijl was in in de vroege MTV-periode, ook bij Tracey Ullman en het debuut van Madonna in hetzelfde jaar, en in 1983 was Cyndi eventjes de beste van die drie. Die rode haarkleur van toen paste goed bij haar persoonlijkheid.

avatar van Gert1980
Angelo schreef:
Grappig zijn de vergelijkingen die met Madonna werden gemaakt, zowel Cyndi als Madge brachten hun eerste album in 1983 uit en beiden hadden ze hun eigen stijl (die op sommige aspecten erg veel op elkaar leek). Cyndi’s debuut is natuurlijk beter dan die van Madonna.

Leuke recensie/beschrijving en we denken vrijwel hetzelfde, alleen hoezo is Cyndi's debuut 'natuurlijk' beter dan die van Madonna?

Persoonlijk kan ik slecht kiezen en als je nagaat dat zowel destijds als nu de serieuze muziekcritici Madonna's debuutalbum een veel sterker album noemer dan opvolger Like a Virgin en die is wanneer je van beide dames de opvolgers gaat vergelijken al tig keer beter dan True Colors.
Wat ik aan Cyndi haar debuut fijn vind is dat er een ballad opstaat, dat mis ik op die van Madonna, maar Madonna's debuut klinkt weer volwassener.

avatar van dominicano fonso
Het beste album van Cyndi Lauper! Het bevat naast de hits Time After Time en Girls Just Wanna Have Fun ook goede liedjes als When You Were Mine en Money Changes Everything.

avatar van Boermetkiespijn
Sterk debuut! "Time After Time" is (mijn) favoriet. "Girls Just Want to Have Fun" is een beetje teveel gedraaid, maar het blijft goed. Wat ik me wel altijd al heb afgevraagd, is waarom haar vader haar in het holst van de nacht opbelt om haar schreeuwend te vragen wat ze met haar leven gaat doen. Of schreeuwt hij omdat ze gebeld wordt door een derde? Vraagtekens...

avatar van starbright boy
Kringloopvondstje op CD. Ik hoorde hem vandaag weer eens voor het eerst in heel lang en eigelijk een stuk beter dan ik gedacht had. Time After Time is de mooiste ballad van de jaren '80. Girls.. is overslijtbaar en She Bop kreeg heerlijk conservatief Amerika boos. Maar dit hele album is een feestje. Voornamelijk gebouwd op toen hippe synths, maar die zijn echt leuk en zorgen ervoor dat zelfs de nepreggae in All Through The Night leuk is. En de stem van Lauper is heel expressief en het album buitelt bijna over de pophooks. Lauper heeft wel meer leuks gedaan, maar ergens is de belofte van deze nooit helemaal ingelost. En ook mooi is dat dit album met 10 nummers in 38 minuten niet zo lang duurt dat de boel verwaterd (ik heb gewoon een versie zonder extra nummers). Halfje omhoog.

avatar van LucM
Het debuut van Cyndi Lauper (heb ik nog op LP) blijft als een huis staan. Typisch jaren '80 maar hoegenaamd niet gedateerd en van Girls Just Want to Have Fun word ik steeds vrolijk, hoe vaak ook gehoord.
jammer dat haar twee daaropvolgende albums het niveau van haar debuut niet halen. Ik kocht achteraf een prima compilatie 2CD maar zal wellicht nog meer reguliere albums van Cyndi Lauper beluisteren (haar recentste Detour al uit 2016 viel wel mee).

Girls just want to have fun kan ik niet meer horen. Compleet kapot gedraaid op radio 10.