Gabriels - Bloodline (2021)

Soul
Label: Atlas Artists

1. Innocence (3:38)
  2. Blame (2:50)
  3. Stranger (4:32)
  4. Bloodline (3:49)
avatar van remcodurez
Dit trio verdient meer aandacht te krijgen op MM. Ik verwacht dat ze nog groot gaan worden.

avatar van Venceremos
Krijg hier Benjamin Clementine flashbacks bij maar dan niet eens zo zeer muzikaal. Zijn ep's namelijk eerst helemaal grijsgedraaid terwijl zijn naam steeds sterker rondzong in de muziekwereld. Het concert wat BC destijds, nog vóór albumrelease, gaf was zo memorabel dat ik er zeker van was dat deze muziek een enorme vlucht zal maken. Helaas kan Gabriels voorlopig nog niet niets in den lande. Een gelijkaardige ontwikkeling als bij Clememtine sluit ik niet uit.

Trouwens een stel perfectionisten; ze zijn al een jaar of 7 bezig geweest alvorens iets luisterwaardigs uit te brengen

avatar van Edgar18
Das nog niks. Ik ken artiesten die al veertig jaar bezig zijn en nog niks luisterwaardigs hebben uitgebracht.

Gelukkig is deze Gabriels wel luisterwaardig. Wat heet, ik vind hem zelfs beter dan de debuut-EP van verleden jaar. Een voller en meer volwassen geluid. De referentie met Benjamin Clementine begrijp ik wel. Vooral Bloodline lijkt qua compositie en klankkleur behoorlijk op het werk van Clementine. Ik had Gabriels dolgraag live gezien op Le Guess Who?, maar dat ging ik tijdtechnisch helaas niet redden.

avatar van Maestro B
Vleesgeworden muzikaal kippenvel en zo onderschat, begrijpen wie begrijpen kan!
Idd Benjamin Clementine lijkt me geen onaardige referentie!
Hier wil ik nog zoveel van horen!

avatar van blur8
Opgepikt uit een jaarlijst die EP's niet minderwaardig vind.
Bijzonder fijnzinnige Soul, maar vooral intrigerende stem, die tot luisteren dwingt.
Minpunt zijn enkele koortjes, die niet echt nodig waren,

avatar van Snoeperd
Ik moet in de meest emotionele uitspattingen van zijn stem ook erg denken aan Benjamin Clementine. Ik ben benieuwd naar het debuutalbum!

marleone
Iemand een idee of dit op vinyl uitgebracht zal worden?

avatar van matthijs
Ontdekt via een nummer van de andere EP in de 'verrukkelijke 15' playlist. Deze is nog sterker. Zowel instrumentatie als soort nummers en zeker de intensiteit van de zang doet me denken aan Antony van the Johnsons. Bloodline lijkt dan weer beetje Gnarls Barkley.
Echt overweldigd door de verdere kennismaking met Gabriels!

avatar van -marco-
Wauw, geweldig dit!!