China - Natural Groove (1995)

1 stem

Zwitserland
Label: EMI

1. Natural Groove (5:10)
  2. Bend the Trend (4:44)
  3. All I Do Is Wait (4:42)
  4. Soul to Satisfy (5:15)
  5. 2 of Everything (4:37)
  6. Lay Down on Me (5:48)
  7. Blame It on Jack (5:14)
  8. Feel It Coming (5:49)
  9. Fact Vs. Fiction (5:04)
  10. Sweet Low Shuffle (4:49)
  11. Desert Dessert (4:00)
  12. Black Days (1:41)
avatar van OzzyLoud
China werd geteistert door de vele zangers wisselingen waarvan Marc Storace (Krokus) het meest bekend is maar nooit op een studio-album zijn kunsten mocht vertonen. Mede daardoor is het Zwitserse China waarschijnlijk internationaal nooit doorgebroken. Daarbij komt ook dat dit album Natural Groove duidelijk afwijkt van de vorige 3 werken. Die kan je typeren als typische melodieuze hardrock uit de jaren 80 zoals Whitesnake, Bon Jovi en Europe. En daar heb ik niet zoveel mee. Natural Groove is heavier en ietwat sleazy maar alles staat of valt met goede compisities en dat heeft dit album zeker! Pronkstuk vind ik Blame It On Jack, typische amerikaanse harde rock n roll. Of het pompende All I Do Is Wait met stoere teksten van zanger Douglas McCowan. die overigens niet een hele fijne stem heeft, ietwat nasaal. Het opzwepende Sweet Slow Shuffle laat goed de twin gitaren horen.
2 Of Everything laat nog een gastvocaliste horen wat niet vermeld wordt op het hoesje.....
Al met al is het een stoere en vooral op de amerikaanse markt gerichte hardrock album die geen potten heeft kunnen breken. Het afzichtelijke hoes zal daarin ook niet geholpen hebben. Zonde! want juist dit schijfje is meer dan de moeite waard!