Ik val maar meteen met de deur in huis: ik vind het echt ongekend dat Frank Boeijen al meer dan 40 jaar albums uitbrengt en nog nooit een album heeft afgeleverd die een 'onvoldoende' scoort. Hij moest er even inkomen met de FBG, maar vanaf 1984 scoort hij hier op MuMe nooit lager dan een 3,34 wat toch een mooie 7- is. En ook zijn nieuwe album is alweer om door een ringetje te halen.
Wederom levert Frank een warm klinkend album af dat nooit verder komt dan midtempo, maar toch de volle speelduur boeit. Bijna volledig ingespeeld door Frank samen met multi-instrumentalist Ton Snijders klinkt het toch alsof je naar een volledige band zit te luisteren. Af en toe horen we de gitaar van oud FBG-lid Ger Hoeijmakers en twee nummers zijn live in het theater opgenomen met zijn live-band.
Leuk is de tekstuele verwijzing in 'Het Park' naar 'Kronenburg Park':
"Vandaag was ik in het park
Ik liep door mijn lied
Daar kom ik vandaan"
Ook eindigt hij het nummer met dezelfde
"Ha..Ha..Ha" als Mai Tai deed in dat nummer. Leuk gevonden.
Het erg fraaie 'Een Subliem Gebaar van Liefde' was al in april 2020 gedeeld in een live versie, en het lijkt erop dat Frank deze versie in de studio niet heeft kunnen overtreffen want het is deze versie die ook het album heeft gehaald. Muzikaal wordt het werkelijk fantastisch ingespeeld door zijn solide live-band, voor mij het hoogtepunt van het album.
Opener 'Die Zelfbedachte Hemel' en afsluiter 'Zo Mooi Voor Mij' verschenen zelfs al op zijn live-abum van de 2019 tour (
Theatertour 2019 Live (2019))
Maar het hele album staat vol met fraaie, melancholische nummers die minder voortkabbelen dan op voorganger 'Palermo' en me daarom meer raken. Enige minpunt dat ik kan bedenken is dat de albums van Frank er ook qua verpakking altijd zeer verzorgd uit zien. Dat is deze keer wat summier, met een dun digipack hoesje en geen boekje met teksten. Enige smetje op een "Subliem" album.