Frank Boeijen - As (2006)

Label: V2

1. Aan de Bezitters van een Ziel (5:18)
  2. De Nachten (3:17)

met Daniël Lohues

3. Zorgen (4:30)
  4. Hier Te Gast (4:36)
  5. Steppewolf (4:15)

met Stef Bos

6. Het Lied van de Doofheid (4:24)
  7. Laagland (2:56)
  8. En We Lopen (2:49)

met Henk Hofstede

9. Nu & Dan (3:18)
  10. Vederlicht (3:46)
  11. Windstil (5:41)
  12. Achterlaten (3:20)
  13. En Chet Baker Zingt (3:21)
  14. Rond & Rond (4:29)
  15. Draag Ik Je bij Me (5:01)
  16. Bernadette (4:20)

met Stef Bos

17. Bij Gebrek aan Beter (4:54)
  18. Oude Vrienden (3:45)
  19. Donkerblauw (4:45)
  20. Hierbij de Uitnodiging (2:41)
Elvis Presley
Ja, ik verwijs met de zin tussen haakjes naar mijn eerdere oordeel, waarin ik As zijn magnum opus noemde. Toen hield ik FBG-albums buiten beschouwing. Wanneer ik die wel "mee laat tellen", dan vind ik Een zomer aan het eind van de twintigste eeuw zijn beste werk!

Elvis Presley
Overigens heb ik CD2 een aantal keer beluisterd de afgelopen dagen en ik kan niet zeggen dat ik er minder van genoot. Nee, As wordt voor mij alleen maar beter.

avatar van Twinpeaks
En weer krijgt Boeijen 5 sterren.Mooie plaat met soms wat cryptische teksten ,maar toch een heerlijke flow overall.De opener Aan De Bezitters Van Een Ziel is tekstueel natuurlijk een waarheid als een koe.En zo stroopt Boeijen nog verder langs de samenleving,soms terugkijkend en soms ook vooruit kijkend op wat komen gaat.Ik vond het in het begin een wat lange zit,maar in de loop de tijd heb ik het op waarde kunnen schatten en ben ik zeer onder de indruk.

avatar van bertus99
Twinpeaks schreef:

Dat van die lange zit vind ik nog steeds eigenlijk wel. Vooral de tweede cd die na de uistekende eerste toch een beetje te rustig en beschouwend wordt. Vooral daar kreeg ik de behoefte aan af en toe een stevig rock-achtig nummer. Maar op de eerste cd staan echter zoveel goeie nummers dat As bij m ij toch 4 sterren scoort. De maatschappelijke betrokkenheid die eruit spreekt is iets dat heel zeldzaam geworden is in deze tijd.

heel mooi vooral de tracks donkerblauw windstil en nu en dan zijn mijn favo`s

avatar van lennon
Vandaag gekocht voor een aardige prijs.

Leuk dat er ook nog een dvd bij zit, was een extra bonus voor me.

1e indruk is een hele rustige sfeervolle cd, maar eigenlijk zoals bij zoveel Boeijen cd's moet je hier eens rustig voor gaan zitten, en lekker luisteren!

De aanwezigheid van Stef Bos vind ik wat minder, ben niet zo van die man zijn stem, maar goed, je kan niet alles naar je zin hebben.

Opvallend vond ik bij "draag ik je bij me" dat de track begint met een gesproken tekts, welke dus 2 jaar later alsnog in een heel mooi lied zou eindigen met de aardige jongens, "geen grotere pijn dan geluk"

Ik ga deze cd's nog eens veel beter uitpluizen en zal dan mijn oordeel geven.

ichiman38
mooie cd mooie nummers top

avatar van Depeche4ever
supermooie cd van een klasse artiest/songwriter

avatar van lennon
Verhoog naar 4 sterren... blijft prachtig en ingetogen... en ook Stef Bos vind ik nu een prettige toevoeging. Sommige dingen moeten rijpen.

mooie verstilde muziek, deze plaat groeit meer en meer naarmate je deze vaker hoort.

Had er een enkele cd van gemaakt en hij had 5 sterren gehad.
Nu staat er naar mijn smaak toch teveel op in de trant van Rond en rond en draag ik je bij me.