Sean Moran Small Elephant Band - Tusk (2013)

geen stemmen

Jazz
Label: NCM East

1. Elliptical (4:49)
  2. Circle One, Two (4:44)
  3. Monkeytown (4:01)
  4. Moon Reflected (6:56)
  5. Year of the Snake (7:16)
  6. Ten Mirrors (5:47)
  7. Dream of Water (4:00)
  8. The Camel (6:42)
  9. To the Edge of the World (6:47)
avatar van ZAP!
Boeiend en oorstrelend. Ik waag een gok en doe 'm Mssr Renard eens aan de hand. Hier te horen. Een uitgebreide recensie wil ik me later graag aan wagen... Hier ondertussen een positieve in het Engels met meer duiding.

Ik begin met een 8.

Mssr Renard
Ik ben benieuwd. Iets voor morgen op de fiets of op kantoor.

Mssr Renard
Het is een combinatie van fusion en avant-garde. Maar ik houd helemaal niet zo van avant-garde. Het gitaarspel en ook de klarinet(?) en ook de vibes zijn goed gespeeld, alsmede de vibrafoon. Ik denk eerder dat dit onder de noemer avant-prog kan worden weggeschreven ipv jazz. Maar wat is nu een genre-aanduiding?

Het is gelukkig niet dreigend of somber. Er gaat een bepaalde positiviteit uit van de muziek.
Het doet met zelfs wat denken aan L'Orchestre Sympathique. En het is zeker allemaal heel erg goed. Maar ik houd er zelf niet zo van. Ik onthoud mij van stemmen.