Tangerine Dream - The Best of Tangerine Dream (1989)

West-Duitsland
Electronic
Label: Jive Electro

1. Central Park (New York) (3:42)
  2. Tyger (5:48)

met Jocelyn Bernadette Smith

3. Livemiles Part II (Berlin Concert) (6:13)
  4. Dolphin Dance (5:07)
  5. Song of the Whale Part One: ... From Dawn (8:20)
  6. Song of the Whale Part Two: ...From Dusk (10:53)
  7. Le Parc (L.A. - Streethawk) (3:22)
  8. Yellowstone Park (Rocky Mountains) (6:15)

met Clare Torry

9. Poland (Extract) (11:04)
  10. Astral Voyager (7:08)
  11. Wahn (4:29)
  12. Sunrise in the Third System * (4:20)
  13. Ashes to Ashes * (3:58)
  14. Birth of Liquid Plejades * (4:34)
avatar van Gert P
Een paar aardige nummers staan hier op maar ook enkelen zoals Wahn wat er niet op had gehoeven.

Song of the whale 1 en 2 zijn om te smullen zo mooi.

tangmaster
Sterke verzamelaar de eerste uit de Jive periode of tewel de Blue & PinkYears. Eigenlijk de beste van die periode.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
De allereerste CD van Tangerine Dream die ik ooit kocht. En wat was ik? Tja, meteen verkocht!
Als verzamelaar de moeite waard.
Alleen jammer dat de tracklisting oeverloos herhaald zou worden op vele andere verzamelalbums van TD.
Vanwege het feit dat dit m'n eerste TD-CD was en de ervaring die ik er mee kreeg muzikaal, toch een hoog cijfer.
Alleen al vanwege de nostalgische waarde.

avatar van musician
Het is onvoorstelbaar hoeveel reguliere albums er door Tangerine dream zijn uitgebracht, alsmede ook verzamelalbums. Dat laatste is een boeiend iets, het is bepaald geen band met een grandioos Top 40 verleden.

Maar blijkbaar is er na verloop van tijd toch weer voldoende uitgebracht om een mooie verzamelaar uit te brengen.

Ik heb geen verstand van Tangerine dream en blijf op gepaste afstand inzake kennis over de band, maar ik ben toch elke keer redelijk aangenaam verrast met dit album. Mijn enige ook van Tangerine dream.

Oorspronkelijk wilde ik hier vragen of dit nu een redelijke afspiegeling is van hun carriere, maar ik denk dat dat een gotspe is. Ik tel op musicmeter in de gauwigheid 68 (!!) uitgebrachte verzamelaars, dat moet een wereldrecord zijn.

Tangerine dream heeft bij vlagen prachtige electronische nummers, bijvoorbeeld Livemiles pt 2 en Yellowstone Park. Maar er staan sowieso geen mindere broeders op dit album. Daarom is het ook zo aardig de muziek met enige regelmaat voorbij te horen komen. Om de een of andere reden vind ik het uitermate geschikt voor de late (nachtelijke) uurtjes...

tangmaster
@ Musician: Dit album compileert de albums, Poland, Le Parc, Underwater Sunlight, Tyger en Livemiles uit de periode 1984-1988 uit de blue years periode, en de albums Atem en Green Desert waarvan de eerste uit de pink years periode en die 2e ook uit die periode maar pas uitgebracht in 1986.

avatar van musician
Aha! En waarom wordt de ene tijdsperiode de blue years genoemd en de andere de pink years?

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
musician schreef:

In de periode van de Pink Years, zat TD bij platenmaatschappij Ohr. Het logo daarvan is een roze oor, vandaar de bijnaam de Pink Years. Zelfde verhaal gaat zo'n beetje op voor de Blue Years. Het logo van Jive records is blauw, vandaar...