Cobra - First Strike (1983)

1 stem

Label: Epic

1. Blood on Your Money (3:51)
  2. Only You Can Rock Me (4:17)
  3. Travelin' Man (5:13)
  4. I've Been a Fool Before (4:14)
  5. First Strike (2:55)
  6. Danger Zone (5:02)
  7. Looking at You (3:51)
  8. Fallen Angel (3:47)
  9. What Love Is (4:08)
  10. Thorn in Your Flesh (3:52)
Guitars & Wings
Deze cd ooit uit de bakken van FRS gehaald (ter vervanging van de lp uiteraard) Inmiddels is
deze cd door rockcandy opnieuw uitgebracht. Voor de oude rocker is dit zeker goed nieuws.

Nadat Jimi Jamison met Target twee uitstekende lp's (Target '76 en Captured '77) heeft uitgebracht met '70 southern boogie-achtige rock richt hij met Mandy Meyer het Cobra op. Cobra is een stukje steviger dan Target (en ook Survivor). Je krijgt hier bovengemiddelde '80 hardrock met een aantal zeer goede tracks zoals Travelin man en Thorn in your flesh. Aan de andere kant ook wat cliche matige tracks zoals Only you can rock me (nee, geen cover) en Danger zone.

Travelin man is later nog wel door gecoverd door Gotthard , en is m.i. de beste track.

Er circuleert ook een erg goede live bootleg genaamd: live attack (83). Ooit waren deze opnamen bedoelt voor het King biscuit flower hour.

avatar van gigage
Onder de melodic hard rock fans is dit een vergeten album. Met een betere elpeehoes zou dit waarschijnlijk beter hebben gescoord want de belegen foto maakt maar weinig harten sneller kloppen.
De ster van de plaat is uiteraard de zanger Jami Jamison die kort hierna bij Survivor opdook. Nee, hier staat geen Burning Heart of I can't hold back op maar de wat genderneutrale metal van Cobra laat wel goed horen wat de zanger in huis had.

avatar van Faalhaas
Erg lekker gitaarwerk van Mandy Meyer die hiervoor nog even bij Krokus zat. Ik vind de stem van Jamison er niet zo bij passen, die is me wat te braaf. Dan had ik liever de combinatie met Marc Storace (Krokus) gehad. Maarja je kan niet alles hebben he. Al met al best een heel aardig album dit.

avatar van dix
dix
Bij Cobra - First Strike heb ik op 31-12 héél andere associaties

avatar van Faalhaas
dix schreef:
Bij Cobra - First Strike heb ik op 31-12 héél andere associaties

avatar van Edwynn
Travelin' Man is later nog eens opgenomen door het Zwitserse Gotthard voor hun Dial Hard album. Daarop hoor je eerlijkgezegd wel waarom Cobra niet helemaal de stiel was van Jimi Jameson.