Sepultura - Morbid Visions (1986)

Braziliƫ
Label: Cogumelo

1. Intro (1:18)
  2. Morbid Visions (3:23)
  3. Mayhem (3:15)
  4. Troops of Doom (3:21)
  5. War (5:32)
  6. Crucifixion (5:02)
  7. Show Me the Wrath (3:52)
  8. Funeral Rites (4:23)
  9. Empire of the Damned (4:24)
  10. The Curse * (0:39)
  11. Bestial Devastation * (3:06)
  12. Antichrist * (3:46)
  13. Necromancer * (3:52)
  14. Warriors of Death * (4:07)
  15. Necromancer [Demo] * (4:02)
  16. Anticop [Live] * (3:02)
avatar van manic
Jaja, dat waren nog eens de tijden, waarin metal nog gespeeld kon worden op originele koekblikken en pannendeksels.
De jongetjes van Sepultura wisten er wel raad mee.

:S

avatar van Eddie
Ja ja stemmen dat doen we later wel en een P/A dat is veel te duur we kunnen wel zonder, zet de microfoon maar wat dichte tegen de versterker aan zet hem maar wat harder.

avatar van Jeanicious
Toch is Troops of Doom een leuk nummer die ze nog vaak live ten gehore hebben gebracht!

avatar van Eddie
Niet alleen troops of doom, dit is een van de thrash parel van jewelste. Nummers als Antichrist en necromancer mogen we ook zeker niet vergeten (al komen die van Bestial Devastation)

avatar van Jeanicious
Ik vind dat verhaal van Max Cavalera wel grappig, toen ze het opnamen moesten ze een album van Slayer later horen aan de technicus, om te bewijzen dat er echt niks was misgegaan tijdens het opnemen.

avatar van twin
Troops of doom is het beste nummer op deze cd, slecht geluid en magere nummers wat mij betreft

avatar van jurado
grappig ik weet nog dat morbid visions echt een 1 (ofzo) kreeg in de Aardschok.

Charles Manson
ja, grappig is dat he?
zo heb ik nog een oude Aardschok waarin de demo tape van een zekere BioHazard wordt besproken

avatar van jurado
ja die heb ik ook gehad ...die aardschok dan.

Als ik mij niet vergis met een zwart-wit foto van biohazard met op de achtergrond flatgebouwen ofzo iets dergelijks

avatar van jurado
in die zelfde demohoek staat ook een bespreking van Asphyx ....toch?

Charles Manson
zou kunnnen, zou ik eens moeten terug bladeren.
In die tijd was het nog Metalhammer/Aardschok.

Met besprekingen in het zwart-wit

avatar van relentless
lekkere simpele plaat van sepultura om lekr weg te zakken een 3.0

Ontzettend slechte productie van deze plaat.Beukt en hakt er wel op in.

avatar van wimmeken
hoewel de geluidskwaliteit van dit album geweldig suckt zijn de nummers op zich wel goed. Oke ze halen het niveau van Beneath the Remains en latere platen bijlangen niet. Maar rekening houdend met deze gasten hun leeftijd (Max was tijdens het opnemen van Bestial Devastation nog maar 16) is dit toch al een puik stukje trash

Woutjinho
één van de beste metal platen ooit.
die slechte productie klinkt rauw en dat hoort erbij
veel energieker en de nummers blijven veel beter hangen dan de albums hierna

avatar van Kef
Kef
Dit album vandaag aangeschaft, fijn hard in de auto geluisterd. Heerlijk de oude oer Sepultura.

avatar van kaztor
Typisch iets waar je heerlijk van geniet als je het aanzet, maar toch niet vaak op zet vanwege het barre geluid. Maar het is wel rasechte thrash uit het juiste tijdperk!

Corpse Molestor
Geweldige oldschool plaat uit het Thrash tijdperk,een absolute topper. Doet zeker qua snelheid niet onder voor b.v. een Slayer plaat uit die tijd,wel qua productie.Hoewel die er eigenlijk toch bijhoort.

Ah, de oude, extreme Sepultura, klinkt allemaal lekker.

En wat de productie betreft; er zijn zoveel bands die een kut productie hadden, en de songs opzich klinken wel hard, het zijn ook 1 van de eerste death metal albums/eps (wat veel mensen vergeten ).

5 sterren, aanbevolen voor old school death metal fans!

avatar van exodus
Ja ja..ik weet ook nog dat dit album een 5 kreeg trouwens destijds, toen nog in Aardschok/ Metalhammer van Metal Mike. Mij fascineerde de hoes, hun afkomst...en bovenal dat een stel jonge Thrashpubertjes en hun pseudoniemen als Max Possessed, Ogor Skullcrusher voor mij destijds een reden was om me in dit Braziliaanse bandje van toen te gaan verdiepen. Dit moest wel heel obscuur en underground zijn, en mijn verwachting werden dan ook ernstig waarheid....gooi Venom, Possessed, oude Slayer etc. in een donkere kerker...en jawel: "SEPULTJURA" was de nieuwe belofte in underground kringen waar ik me destijds in begaf en zo de bandnaam uitgesproken werd door enkele kennissen en vrienden van mij in 1986/87...rare tijden..dat we zo'n bak herrie aanbaden!?!?! Maar het was ontzettend puur gebracht door de jochies van Sepultura. Nummers als: Mayhem, Troops of Doom, Show me the Wrath en Funeral Rites...hoe simpel ook, maken me nog steeds WILD! De emoties en de intenties in deze primitieve shit zijn ECHT! En volgens gaat het daar om bij muziek. Na deze underground kraker van Sepultura, kwamen het meer Thrashachtige: Schizophrenia en het goddelijke: Beneath the Remains uit. Per plaat werd het zeker in muzikaal opzicht telkens fors beter, maar zo duivels Satanisch en Black-Death-Thrash als op hun debuut: Morbis Visions waren ze daarna nooit meer. Men werd verstandiger...en ik weet niet of dat altijd alleen maar goed is.

avatar van exodus
Ik bedoelde hierboven dus: Igor Skullcrusher.

avatar van Edwynn
Over het algemeen heb ik niet echt moeite om door slechte produkties heen te luisteren en zo ben ik ook niet afgeschrokken door de produktie van Morbid Visions en de daaraan vastgeplakte Bestial Devastation ep. Nee, ik heb veel gave demo's gehoord die nog beroerder klonken. Wat mij stoort aan deze vroege Sepultura releases is dat de verzameling occulte gezangen erg prematuur zijn en nog best een poosje in een couveuse hadden mogen liggen rijpen. Immers Troops Of Doom is een goed voorbeeld van hoe gaaf de rommelige, met niet gestemde instrumenten ingespeelde dwaling op deze langspeler in een wel goed uitgewerkte versie, zoals die op de cd versie van Schizophrenia staat, kan klinken. Onbedoeld grappig is ook de manier waarop Max Possessed (hehe) allerlei stoer satanisch klinkende woorden aanelkaar plakt zonder enige vorm van samenhang, laat staan dat ze een verhaal zouden vormen.
Kortom, de sfeer is weliswaar lekker authentiek zwartgallig maar de ideeën komen niet heel erg goed tot wasdom hier. Met de komst van Andreas Kisser kwam er gelukkig wat meer structuur in de band en zo konden deze hardwerkende Brazilianen toch nog uitgroeien tot ware metalgrootheden.
Morbid Visions en Bestial Devastation zijn slechts leuk voor de kennisgeving.

avatar van krosnicky
trash metal zoals het hoort wat een prachtige plaat .ik vind dit personelijk de beste van sepultura met ijzer sterke nummers zoals war . warriors of death . morbid visions en troops of doom

krosnicky schreef:

Om dit nu het beste van Sepultura te noemen vind ik wel ver gaan. het is zeker een goede plaat, het is alleen wat meer Death metal dan Trash metal. Persoonlijk denk ik dat je Schitzophrenia, Beneath the Remains en, in mindere mate, Arise aardig tekort wanneer je dit als beste werk van sepultura omschrijft.

Juist de simpele riffs en dito teksten zijn de charme van deze plaat en tevens het grootste minpunt.

avatar van krosnicky
Eddie schreef:

tis zoon goed album om dat het lekker death klinkt en hier en daar wat romelig maar zo heb ik het graag dus dit vind ik het beste album van sepultura elk zijn mening nu ja natuurlijk zijn de ander albums ook mega coole platen zoals arise en roots maar dit is voor mij de beste

avatar van e.n.d
Ouderwets beuken!

PriestMaiden
Slecht album van Sepultura. Slechte productie, vooral de drums en de vocals, de band speelt hierop nog geen Thrash, maar Death-metal. Ook de kwaliteit v.d. nummers laat de wensen over. De opvolger Schizophrenia is al heel wat beter.

avatar van Guinness1980
Ik vind dit samen met Beneath The remains het beste werk van Sepultura.
Moet wel eerlijk bekennen dat ik de nieuwere albums niet ken.

avatar van knoltor
Ik heb wel eens in de Aardschok (in 1996) gelezen dat de band dit album haat. Onder andere omdat ze niet eens hun gitaar gestemd hadden en het zo afschuwelijk klonk. Ik kan me er iets bij voorstellen. Toch is het wel vet. Lekker rauw, zoals ze tegenwoordig niet meer gemaakt worden.

avatar van exodus
Goedkoop hoor en zo vreselijk cliché om later je eerste werk te haten; zonder het eerste hadden bands nooit het latere werk kunnen maken en de fans kunnen krijgen. Zeker bij Sepultura is het hard werken, opbouwen van carrière en een constante ontwikkeling geweest. Om nou een periode uit je eigen bestaan te gaan haten vind ik dan ook iets te kort door de bocht. Dat kan genuanceerder vind ik. Bovendien vind ik persoonlijk de allereerste herrie van Sepultura, op vinyl destijds nog, ontzettend puur en de nummers laten al echt wel het nodige doorschemeren dat ze heel wat in hun mars hadden. Ondanks dat verschillende facetten van de eerste plaat zoals speltechnisch, misschien de productie etc. wel heel erg verrot klonken. Maar ook daar had/heb ik heel persoonlijk geen moeite mee. Ik beleef al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren heel veel plezier aan al het oude Sepultura werk. En daar gaat het toch ook om bij muziek?!?!