Deep Purple - Live at Montreux 2006: They All Came Down to Montreux (2006)

Label: Eagle

1. Pictures of Home (3:56)
  2. Things I Never Said (5:43)
  3. Strange Kind of Woman (5:05)
  4. Rapture of the Deep (5:16)
  5. Wrong Man (4:25)
  6. The Well-Dressed Guitar * (8:25)
  7. Kiss Tomorrow Goodbye (4:12)
  8. When a Blind Man Cries (3:32)
  9. Lazy (7:33)
  10. Keyboard Solo (4:57)
  11. Perfect Strangers * (6:00)
  12. Space Truckin' (4:54)
  13. Highway Star (8:42)
  14. Smoke on the Water (9:11)
  15. Hush * (6:29)
  16. Too Much Fun * (7:50)
  17. Black Night * (8:57)
avatar van Karma_To_Burn
Zeker een gaaf concert die maar liefst 4 nieuwe nummers van toen bevatte en alleen daarvoor is dit concert al de moeite waard.
Pictures of Home is een nummer waar de band wel vaker mee opent maar het is ook gewoon een perfect openingsnummer, Ian Paice drumt er al gelijk heftig op los en de rest van de band volgt hem haarfijn op.
Ik las hier een recensie met daar in dat Ian Gillan slecht bij zang zou zijn geweest maar dit vind ik echt niet waar, al vanaf het eerste nummer klinkt zijn stem opgewarmd en ready for action.

Het is leuk om het nieuwere materiaal afgewisseld te horen met de oude klassiekers en hadden er nog best meer mogen zijn. De oude klassiekers zijn erg gaaf maar een Lazy of een Strange Kind of Woman mag best wel eens vervangen worden door een paar nieuwere nummers uit het Morse tijdperk.
Smoke on the water moeten ze natuurlijk altijd blijven spelen, een concert is niet compleet zonder dat nummer en ook Highway Star hoor ik nog steeds erg graag!

De oude rockers kunnen het nog steeds, de beste live uitvoeringen vind ik persoonlijk:
Wrong Man,Kiss Tomorrow Goodbye,Space Truckin & Highway Star.
New Purple meets classic Purple dus.