Katie Melua - Pictures (2007)

Jazz / Pop
Label: Dramatico

1. Mary Pickford (3:12)
  2. It's All In My Head (4:03)
  3. If The Lights Go Out (3:14)
  4. What I Miss About You (3:48)
  5. Spellbound (3:00)
  6. What It Says On The Tin (3:44)
  7. Scary Films (4:02)
  8. Perfect Circle (4:00)
  9. Ghost Town (3:31)
  10. If You Were A Sailboat (4:02)
  11. Dirty Dice (3:39)
  12. In My Secret Life (4:23)
  13. Under the Cherry Moon * (3:50)
  14. When You Taught Me How to Dance * (3:22)
  15. Closest Thing to Crazy [Acoustic] * (4:14)
  16. The Closest Thing to Crazy [Live] *
  17. Nine Million Bicycles [Live] *
  18. Piece by Piece [Live] *
  19. Thank You, Stars [Live] *
raffael77
Ben benieuwd naar haar album. Na 1 keer live te hebben gezien erg overtuigend. Heb ook haar cd's en zelfs dvd's en zeer de moeite waard.

Social_Mask
Ik ben ook benieuwd. Haar vorige albums vond ik erg goed. Wie weet zal er misschien wel een beetje verandering in zitten.

avatar van Opschuiven
eigenlijk kan je alles van het Dramatico-label laten liggen...

Pieter Paal
Dit album zal rond 28 september verschijnen en ik ben erg benieuwd wat voor moois ze nu weer gemaakt heeft.

het nummer "If you were a sailboat" is echt al een super nummer!! Ik denk dat de rest van de cd er niet ver naast zal zitten...Super

avatar van snarf349
ik mag toch wel hopen dat skyradio hier een nummer van gaat draaien ipv de hele dag ( week ) dat bicycles nummer.

avatar van bert
@manouk
blijkbaar heb je ook het hele album al, aangezien je ook gestemd hebt.

nijme255@adsl
Manouk schreef:

Zou ik eerst even het hele cd'tje gaan beluisteren Manouk!
Niet afgaan op 1 nummer.
Je kent toch het spreekwoord "1 zwaluw maakt nog geen zomer"?
Succes!!

nijme255@adsl
Leuke plaat van Katie, niet meer en niet minder.

avatar van platedraaier
nijme255@adsl schreef:
Leuke plaat van Katie, niet meer en niet minder.

Hier sluit ik me volledig bij aan.

@Manouk, Sailboat is inderdaad een mooi nummer en typisch Katie Melua. Het complete album is wel wat minder vind ik.

k heb t album net binnen gekregen en beluisterd !!!! voor de mensen die m nog niet hebben , t album is egt weer geniaall!!!

avatar van slowhand
een heerlijk album de songs _Dirtu Dice&If You Were A Sailboat vind ik heerlijk om naar te luisterren

avatar van noisecommando
"Amy would 'rather have cat Aids' than work with Katie Melua. ... The verdict on Amy Winehouse on Never Mind the Buzzcocks

Opnieuw een erg leuke plaat van Katie. Je voelt hoe ze elk album blijft groeien. Daar waar het vorige album over het geheel in dezelfde stijl bleef, waagt ze zich hier af en toe ook een beetje op onbekender terrein zoals vb. Ghost Town, dat wat meer reggae klinkt!

Ik geef 'em voorlopig een 4!

avatar van ckuhl
Zoete muziek, krijg er eigenlijk weinig gevoel bij.
Volgensmij besteed ze meer zorg aan haar uiterlijk dan haar (lichte, onvoltooide) muziek.

avatar van Mar-got
Wederom is ze gegroed in dit album. Ze laat haar klasse zien. De teksten en de muziek zijn geweldig. En uit het optreden bij Paul de Leeuw blijkt ook dat ze nog is een goeie peformer is, wat live zangkunsten betreft!

Een ware aanrader.

avatar van frankieman
Prachtige plaat van Katie, wat heeft deze vrouw toch een geweldig zoete stem. En wat ckuhl zegt, het is inderdaad zoete muziek. Maar ik houd van zoet

Een rustige relaxte zoete plaat,
#4

Social_Mask
Was deze even vergeten..moet hier maar snel achteraan

buddy
Super plaat. Ze pakt het beste van haar 1ste 2 albums en gaat op die lijn verder op deze plaat. 5*

(verwijderd)
Wat een geweldige cd! waar de eerste 2 mij nauwelijks konden raken treft deze plaat zeker doel.. Misschien heeft het opzoeken van een andere producer haar inderdaad veel goeds gebracht.. vind de plaat veel volwassener.. muzikaal klinkt het misschien allemaal grotendeels hetzelfde, maar op de een of andere manier liggen de accenten van deze cd op een ander plaats en dit doet me zeer veel goeds.. Volop geniet cd! Toppers: Ghosttown, What I Miss About You..

(verwijderd)
En die blazers uit Dirty Dice mogen van mij vaker terugkeren!

Heerlijk in 1 woord. Hele mooie stem, en de muziek is om bij weg te dromen, positief dan.

Katie Melua verbaasd me altijd weer; haar eerste cd was gewoon een beetje onschuldig en op haar 2e cd Piece by Piece is de blues terug te vinden en experimenteerd ze met muziek.
Dit alles heeft zich samen gesmolten tot deze cd en ook hierin weer aparte invloeden.
Die inderdaad doen wegdromen, maar die gewoon heerlijk in het gehoor liggen.
Cd boekje is ook erg leuk; al die foto's enzo. Mooie zinnen staan er ook bij elke foto.

Anyway..ik ben verkocht

5.0 *

avatar van Lamontagne
Mooi sfeervol album met een aantal heerlijke nummers.

Uitschieters Mary Pickford, Ghost town, If you were a sailboat, en de mooie cover van Leonard Cohen In my secret life

4 sterren

raffael77
Ik vind het album iets te experimenteel. De uptempo nummers passen er niet bij en zeker niet bij haar stem. Toch staan er wel weer hele goede nummers op maar vind dit toch wel het minste album van Katie. Misschien dat ik hem nog een paar keer moet luisteren. voorlopig een 3,5

Weer een brilliant album van Katie Melua. M'n moeder en ik liepen een keer door de stad en toen zagen we bij de Free Record Shop een speciale aanbieding voor dit album, 11 euro hebben we ervoor betaald! (tip! als je dit album nog niet hebt, SNEL naar de FRC en haal 'em in huis voor een laag prijsje!)
Op de radio hoorden we al dat dit haar beste album tot nu toe is, en ik denk dat dat het inderdaad gaat worden! Bij de eerste luisterbeurt was het al gelijk raak, en de tweede luisterbeurt bleef ie leuk!

avatar van Lamontagne
Het begin is al goed met Mary Pickford als er een bruggetje in het nummer komt bij 1:35 kippevel!!!

raffael77 schreef:

Moet je zeker doen
Album is inderdaad even wennen, maar na een aantal keren draaien, merkte ik dat het gewoon lekker in het gehoor ligt.

Potverdikkie (doe ik dat zo netjes?): ik had eigenlijk helemaal geen interesse meer in een nieuwe Katie Melua. Gelukkig ben ik toch maar eens gaan luisteren en ik vind het toch weer een zeer aangename drie kwartier vertoeven in de nabijheid van deze dame.
Wat een mooie liedjes staan er tussen zonder dat het klef of al te zoet gaat worden.

avatar van HiLL
Ik zie hierboven ergens het woord experimenteel staan. Dat woord i.c.m. Katie Melu(g)aap doe mij toch de interesse opwekken.

Ben benieuwd wat voor psychedelisch soundje ik te horen krijg.