Chic - Les Plus Grand Succes de Chic (1979)

Alternatieve titel: Chic's Greatest Hits

Funk / Soul
Label: Atlantic

1. Le Freak (3:30)
  2. I Want Your Love (3:28)
  3. Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah) (3:40)
  4. Everybody Dance (8:25)
  5. Chic Cheer (4:42)
  6. Good Times (8:13)
  7. My Feet Keep Dancing (6:46)
EVANSHEWSON
Wàt erop staat is très bien, maar er ontbreken wàt latere gewèldige hits zoals :

Stagefright, You are Beautiful en Chic Cheer.

Daarom : 3.5 ***1/2

avatar van Madjack71
Met Chic kun je denk ik wel volstaan met 1 verzamelaar, dit is de 1ste, waardoor er misschien wat andere ontbreken, die op latere verzamelaar wel staan vermeld.
Dat Chic aardig wat hits kon scoren had vooral te maken met het neerzetten van een eigen sound in een disco tijdperk. De funky gitaar en heerlijke basloopjes hebben daar m.i. mee te maken gehad. Doe daar een aantal heel lekker in het gehoor liggende liedjes en c'est voila.

avatar van Tribal Gathering
Ik zou sowieso het album C'est Chic willen aanraden met net daarachteraan Risque.

Happy Man en Funny Bone zijn zo goed en staan niet op de verzamelaars.

avatar van dominicano fonso
Een goede verzamelaar van Chic.

avatar van gaucho
Tja, dat hangt er helemaal van af wat je van een Chic-verzamelaar verlangt. Dit was hun allereerste verzamel-LP, uitgebracht op het hoogtepunt van hun roem, net na de grote successen van o.a. Le Freak en Good times. De laatste staat er in de 12 inch versie op, maar kant 1 bevat de single-edits van Le Freak, I want your love en Dance dance dance, terwijl de lange versies van die nummers nu juist essentieel zijn.

Op kant 2 staan alle nummers wel in de lange uitvoeringen, en daarmee zijn hun allerbekendste nummers wel vertegenwoordigd. Maar ze maakten vanaf 1980 nog veel meer moois natuurlijk. Zoals de vooral Nederlandse hitjes Hangin' en You are beautiful. Die vind je hier niet terug. Zeker in het CD-tijdperk, zijn er betere en vooral completere verzamelaars uitgebracht van Chic.

Dit is een aanrader, ook qua geluidskwaliteit, eventueel in combinatie met Volume 2. En deze mag er ook zijn: alle nummers in de lange uitvoering en bijna compleet. Alleen mist dat album het nummer Hangin'. Zo zie je maar: het is altijd wat met verzamelaars...