Zwangere Guy - Baba Guy (2022)

Belgiƫ
Label: Top Notch

1. Cornflakes (4:03)

met Hef

2. Zonder Onderwijs (2:39)

met Kingsize

3. Niets Is Perfect (3:49)

met Yung Nnelg en Chuki Beats

avatar van Yestsida
Frithop meets Nederhop.

Deze micro-EP bevat 3 tracks die elk geproduceerd zijn door een andere producer en een Nederlandse collega-rapper bevat. Uiteraard heeft Zwangere Guy al vaker Nederlandse artiesten uitgenodigd op zijn projecten, ook is hij geregeld te horen op een Nederlands album maar een project als dit is uniek voor hem. Dit is geen persoonlijk projectje, eerder eentje om de Hip Hop-connectie tussen België en Nederland te bevestigen.

CORNFLAKES is geproduceerd door Alex Lustig en hier is ook de grootste gast van de EP op te horen; Hef. Dit nummer is oké, vrij chill. Papa ZG rapt uitstekend maar van Hef ben ik niet helemaal overtuigd, dat is eerder een smaakding moet ik toegeven.

ZONDER ONDERWIJS is dé track van Baba Guy. Zwangere Guy klinkt lekker agressief en hongerig, de beat van Stab is heerlijk boom bap-achtig en (de voor mij onbekende) Kingsize gaat ook lekker!

NIETS IS PERFECT is de minste van het trio. Guy rapt net zoals hij in het verleden wel eens deed met een bijna fluisterende zwoele stem, net alsof hij Snoop Dogg ten tijde van Doggystyle wil imiteren. Slecht klinkt hij niet, maar ik hoor hem liever met z'n minder laidback stemgeluid. De productie van Chuki Beats is gewoon in orde. Yung Nnelg is echter dé spelbreker op dit nummer. Dat refrein en zijn strofe klinken toch nergens naar? Klinkt echt als de Nederhop waar ik jaren geleden op afgehaakt ben.

Hopelijk ligt zijn derde soloalbum in het straatje van BRUTAAL, BRUTXXL en Familie Boven Alles... niet in het verlengde van dit (ZONDER ONDERWIJS daargelaten).

3*, al kan dat nog wel een halfje lager worden in de toekomst.