Foals - Life Is Yours (2022)

Label: Warner

1. Life Is Yours (4:12)
  2. Wake Me Up (4:23)
  3. 2am (3:44)
  4. 2001 (4:26)
  5. (Summer Sky) (0:36)
  6. Flutter (3:35)
  7. Looking High (4:21)
  8. Under the Radar (2:59)
  9. Crest of the Wave (3:46)
  10. The Sound (4:25)
  11. Wild Green (5:27)

2AM lekker vlot nummertje

avatar van Boris1
WillemM schreef:
2AM lekker vlot nummertje

Exemplarisch voor het gehele album, naar het schijnt

Looking High

avatar van Mausie
Mausie (crew)
VladTheImpaler schreef:
Klinkt op het eerste gehoor een beetje flauwtjes.

Dat heb ik tot nu toe met alle singles van deze plaat, ze lijken een parodie van zichzelf.

Mausie schreef:

Wake Me Up en 2am vind ik nog best lekkere nummers. Het is tot nu toe wel allemaal wat luchtiger, wat ze ook al wel aangaven in de aankondiging van dit album.

avatar van peterjames777
Fijne band, Foals, en deze ga ik zeker checken, maar de singles zijn niet denderend. Wat luchtiger inderdaad, meer poppy en de productie nog een tikkeltje gladder dan voorgaande albums. En van mij hoeft dat niet per se.

VladTheImpaler schreef:
Looking High

Klinkt op het eerste gehoor een beetje flauwtjes.

Deze single is wat te veel op automtische piloot. Mist iets opwindends. Eerste 2 singles kon ik wel smaken.

avatar van Rvdz
Tijdens het (uitstekende) concert in Amsterdam afgelopen zondag waren de nieuwe nummers wel duidelijk de zwakke broeders, al klonk het titelnummer live niet onaardig.

Rvdz schreef:

Ik vond juist 2001 er als beste tussen uit springen.

avatar van -SprayIt-
Was er zondag ook bij, vond de nieuwe tracks ten opzichte van eerder werk duidelijk wat zoutelozer, maar toch nog alleraardigst. Ben wel benieuwd naar het gehele album.

avatar van coldwarkids
2001

De drums hadden iets minder gladjes gemogen. Nu spat het glazuur er teveel vanaf.

avatar van Mausie
Mausie (crew)
2001 is ook drama, wat een ontzettend nietszeggend nummer. Ik blijft achter mijn initiële conclusie staan, ze zijn een parodie van hun eigen sound geworden.

avatar van VladTheImpaler
Live klonk 2001 toch ff een stukkie minder gladjes. Disco vibes zijn nu nog meer aanwezig. Maar ik vind het wel een lekker zomers nummertje.

avatar van repelstefan
Ik hoor toch liever de kant van Foals zoals op de nummer What Went Down en A Knife in the Ocean. Of Black Bull. Die kunnen er nog best opstaan, maar de eerste 4 tracks geven weinig hoop.

avatar van coldwarkids
Waarom moet die drums zo knetterhard en te gepolijst zijn? Vooral Crest Of The Wave lijdt daar onder. Het had echt wat kunnen worden. Na Holy Fire hebben ze me nauwelijks nog weten te raken. Het begint nu meer op een Two Door Cinema Club of de latere Klaxons te lijken.

avatar van daftpunk
Wild Green is mogelijk hun beste nummer tot dusver. Wat een plaat!!!

avatar van Scurio
Heerlijke zomerplaat dit! Ja, men gaat duidelijk op dit album de kant op van Hot Chip, Django Django en talloze andere soortgelijke electronica-indie-pop-rock-bands maar het zit wel allemaal goed in elkaar. De suikerzoetheid en het glazuur neem ik wel op de koop toe:). Het beste wordt voor het laatste bewaard met de het geweldige The Sound en Wild Green.

avatar van mr-mucho
Nee hier is niks aan. Ze hebben me ooit bij de lurven gepakt met What Went Down, en soortgelijke tracks. Maar dit is middle of the road indie-pop. En als je dan al zoekt binnen dit indie, electronica, pop (geef het een naam) gebeuren zijn er betere bands met catchier nummers te vinden. Irrelevant en zielloos albumpje. Jammer.

Tja, je moet ervan houden, een heerlijke zomerplaat. Ik meende een nieuwe van de Bee Gees te horen, zo oppervlakkig allemaal. Zoals met vele bands die lekker rauw beginnen zijn ook de Foals afgezakt naar een bedenkelijk commercieel niveau. Alleen in Crest of the wave en Wild Green hoor ik iets van de energieke, vernieuwende Foals. Ik zet All went down nog eens op.

mr-mucho schreef:
Nee hier is niks aan. Ze hebben me ooit bij de lurven gepakt met What Went Down, en soortgelijke tracks. Maar dit is middle of the road indie-pop. In dit indie, electronica, pop (geef het een naam) gebeuren zijn er betere bands met catchier nummers te vinden. Irrelevant en zielloos albumpje. Jammer.

Precies!

avatar van peterjames777
Singles vielen grotendeels tegen maar de plaat bevat toch nog een aantal lekkere jams hoor! Life is Yours, Under the Radar en Wild Green zijn gewoon op niveau. Lekker voor bij dit warme weer.

avatar van Mr.Domestica
Op het eerste gehoor ben ik ook niet direct overtuigd van dit album. Het klinkt allemaal heel zomers, ideaal bij dit weer. Maar elk nummer lijkt helaas op het voorgaande, een gevoel dat ik ook al had bij de singles. De komende weken zal de plaat nog enkele keren passeren. Wie weet ben ik enthousiaster nadien.

avatar van Outlaw104
Flauw om van het outro van 2001 een aparte track (summer sky) te maken. Kan ik niet zo goed tegen.

avatar van Vinck
Er wordt hier weer kwistig met azijn gegoten

avatar van JVT
JVT
The Sound swingt als een tiet!
Ik vind het best een genietbaar album eigenlijk. Zeker met dit warme weer

avatar van AstroStart
Wat JVT zegt. Wake Me Up en 2am waren heerlijke singles, daarna werd het wat minder, maar op dit album staan ook weer vier toppers: Life Is Yours, Under The Radar, The Sound, Wild Green. In z'n totaliteit een geslaagd zomers album.

avatar van Kimmyboy
Zwaar getwijfeld tussen 3 en 3,5. Een plaat die duidelijk wordt gedragen door singles als Wake Me Up en 2am, maar waar ik vanaf de tweede helft dreig mijn aandacht te verliezen. Wel een lekker sfeertje (zeker bij deze zomermaanden), waardoor ik er toch sneller naar zou teruggrijpen dan normaal.

Ik hoor die singles heel vaak op de radio maar ik vind ze beide bloedeloos saai. Zo spannend als Foals in Spanish sahara klonk, dat lijkt al heel lang geleden. Het wordt elke plaat minder boeiend...