Motörhead - Bastards (1993)

Alternatieve titel: Death or Glory

Metal / Rock
Label: ZYX

1. On Your Feet or on Your Knees (2:34)
  2. Burner (2:53)
  3. Death or Glory (4:50)
  4. I Am the Sword (4:28)
  5. Born to Raise Hell (4:59)
  6. Don't Let Daddy Kiss Me (4:04)
  7. Bad Woman (3:18)
  8. Liar (4:12)
  9. Lost in the Ozone (3:28)
  10. I'm Your Man (3:28)
  11. We Bring the Shake (3:48)
  12. Devils (5:59)
  13. Jumpin' Jack Flash * (3:20)
avatar van Sinner
Bastards heeft met Lost In The Ozone één van mijn favo Motorhead nummers op de tracklist staan. Ook het snelle Burner, On Your Feet Or On Your Knees en I Am The Sword kunnen me bekoren. Uitschieters zijn er in de vorm van het akoestische Don't Let Daddy Kiss Me en de party-rocker Born To Raise Hell (dat vooral live heel erg tot zijn recht komt) zijn erg goed.

avatar van Eddie
'Born to raise hell' is toch een cover van Cheap Trick, of is dit een andere born to raise hell?

[edit]Het is niet zo cheap trick's versie heet 'gonna raise hell'

Bobiej
Ik heb hem net even vluchtig beluisterd, ik denk dat mijn stem rond de 3,5 gaat liggen.

avatar van rusty nail
Lemmy was aanvankelijk van plan om de band " The Bastards " te gaan noemen ,maar de producenten en managers hadden en andere mening toegedaan .Vertelde hij in een interview

Een kei goed album!

MetalDex
Inderdaad, Motörhead kent dan wel weinig verschil tussen hun toppen en dalen, maar dit is zeker een top-album, met geweldige nummers als On Your Feet Or On Your Knees, Burner, Lost In The Ozone en natuurlijk de klassieker Born To Raise Hell.

Bobiej
Bobiej schreef:

Ik heb hem inmiddels al een paar keer gehoord, erg lekkere muziek dit, niets bijzonders ofzo, gewoon lekker raggen met Lemmy.

avatar van ricardo
goed album tussen wat mindere albums door 1916 ,march or die ,en sacrifice voor dit album 4,5 ster

avatar van ricardo
Op Overnight Sensation na het beste Motorhead album uit de jaren 90 vind ik.Hierop is de metalkant van Motorhead te horen, welke kant het steeds meer op lijkt te gaan,beste tracks zijn m.i On Your Feet Or On Your Knees,Burner,Lost In The Ozone en het nummer We Bring The Shake.Stem wel verlaagd naar 4*

avatar van Lexicon Devil
leuke plaat met als hoogtepunt death or glory

avatar van AGE-411
Deze ken ik nog niet.
Kzie wel een hoge score.

Tijd om dat even in te halen

avatar van Dexter
Samen met Overnight Sensation het beste MH-werk uit de jaren '90. Oftewel, het beste dat Motörhead te bieden heeft tussen Orgasmatron en Inferno, zonder ervoor onder te doen.

avatar van ricardo
Erg goed Motorhead album dit, dit knalt weer van alle kanten en dat in tegenstelling tot de erg zwakke voorganger. iedere song is raak en pakkend. eigenlijk wel een beetje een verborgen juweeltje dit in de Motorhead collectie. ik draai deze eigenlijk veel te weinig, en dat is jammer eigenlijk, want deze topper verdient beduidend beter.

Mijn absolute favoriet.
Snoeihard, lijkt wle thrash metal zo nu en dan en met tearjerker 'Don't Let Daddy Kiss Me', kippenvel.

Burner moet wel het hardste nummer van ze zijn.
De riffs van I Am The Sword en Devils zijn botergeil en het volume gaat dan altijd op 11.

avatar van ricardo
Volgens mij is het titelnummer van het album We Are Motorhead hun hardste nummer. Of Terminal show van Inferno.

ricardo schreef:

Ik ken hun nieuwe ceedees niet zo.
Ik vind na Hammered de lol er een beetje af.

avatar van ricardo
Kan ik mij ook wel een beetje in vinden. Alleen We Are Motorhead vind ik dan nog wel een echte kraker, de laatste eigenlijk van hun. Inferno en Kiss Off Death hebben teveel makkelijke en clichematige voor de handliggende riffs. Op die albums is muziek maken echt werk voor hun geworden vind ik. De laatste ken ik niet. Ook geen behoefte aan trouwens.

Kingsnake
We Are Motorhead is ook wel een fijne.
Ik weet nog dat ik tot dan, altijd braaf alles kocht, en ik heb dan ook wat special editions incl. posters liggen.
Alleen op een gegeven moment, lukt het me niet meer om het op te brengen dit soort lawaai op te zetten.

Maar toch blijft deze een van mijn favo's (komt misschien ook door de 2! gitaristen hier.)

avatar van ricardo
Volgens Lemmy zelf is dit samen met Sacrifice zijn beste Motorhead album die hij ooit gemaakt heeft. Van deze kan ik me dat voorstellen, maar van Sacrifice zeker niet. Het mooie is ook dat Lemmy de band oorspronkelijk eigenlijk niet Motorhead wilde noemen maar Bastards, de naam van dit album dus. Volgens de platenmaatschappijen zou de bandnaam Bastards te weinig aanslaan bij het publiek.

PriestMaiden
Bastards is een van de beste Motorhead albums in mijn ogen. Sacrifice is voor mij dan de minste.

Kingsnake
Don't Let Daddy Kiss Me is misschien wel het meest hardverscheurende nummer ooit geschreven in Rock.

Lemmy met zn peperkoeken hartje.
Solo gaat ook dwars door mn ruggenmerg heen.
brr

avatar van De Ulk
Don't let Lemmy kiss me...

De Ulk schreef:
Don't let Lemmy kiss me...

Ik hoop niet dat je dat nummer belachelijk maakt...

avatar van De Ulk
Kingsnake schreef:

Ik hoop niet dat je dat nummer belachelijk maakt...

Nee hoor. Ik ben me bewust van de serieuze strekking van het nummer, en wil het onderwerp zeker niet belachelijk maken.

Maar gekust worden door Lemmy lijkt me niet echt wat...

Joy
om over pijpen maar te zwijgen...

The Oath
Joy schreef:
om over pijpen maar te zwijgen...

En Lemmy pijpen? Lijkt dat niets?

avatar van ricardo
@Kingsnake: Don't Let Daddy Kiss Me vind ik 1 van de mindere nummers op dit album. Geef mij maar de nummers On Your Feet Or On Your Knees, Burner, Death Or Glory, Born To Raise Hell en Lost In the Ozone maar. Motorhead moet gewoon beuken, ruimte voor ballads hoeft deze band voor mij niet vrij te maken op hun albums. Gewoon lekker raggen en beuken met Lemmy, daar is deze band goed in. Motorhead en ballads vind ik maar een slechte formule.

Kingsnake
Jullie hebben geen idee waar jullie het over hebben.
Ik ga hier verder ook maar niet op in.

Motorhead is duidelijk niet aan jullie besteed.

Joy
jawel hoor, draai het regelmatig, en met succes kan ik je vertellen

Nog een reactie dan.

Lemmy danst niet naar andermans pijpen.
Als Lemmy een 1916 schrijft met strijkers, een ballad over incest of een nummer van the Sex Pistols covert, dan doet hij dat.
Erover zeuren en vinden dat dat niet bij Motorhead hoort is misplaatst arrogant en derhalve zinloos.

Het is niet aan wie dan ook om te zeggen dat dat niet hoort of niet kan en dan te stellen wat bijv. Lemmy zou moeten doen.

Je mag het wel minder leuk vinden of een jammere keuze vinden.
Maar doe niet net alsof je weet wat Lemmy kan, wil of goed in is.