Charli XCX - crash (2022)

Electronic / Pop
Label: Atlantic

1. Crash (2:10)
  2. New Shapes (3:20)

met Christine and the Queens en Caroline Polachek

3. Good Ones (2:16)
  4. Constant Repeat (3:09)
  5. Beg for You (2:48)

met Rina Sawayama

6. Move Me (2:27)
  7. Baby (2:40)
  8. Lightning (3:57)
  9. Every Rule (3:02)
  10. Yuck (2:18)
  11. Used to Know Me (2:28)
  12. Twice (3:14)
  13. Selfish Girl * (3:14)
  14. How Can I Not Know What I Need Right Now * (2:37)
  15. Sorry If I Hurt You * (2:41)
  16. What You Think About Me * (3:04)
avatar van Grizzly Bear
Good ones en New Shapes beloofden veel goeds. De andere 2 singles vind ik minder, al is Beg for you nog wel zeer catchy.

avatar van Eis-T
Ik ben heel erg benieuwd hoe dit uitpakt. Charli's Hyperop albums zijn uitstekend en ik hoop dat dit meer toegankelijk ingestoken werk nog steeds die eigenwijze sound heeft straks. De singles zijn inderdaad fijn, maar ook wel heel gladjes.

avatar van Grizzly Bear
Ook every rule is te beluisteren. Bijna de helft bekend, nog paar dagen wachten op de rest.

avatar van droomfee
Dit klinkt heerlijk! Leuk dat ze weer eens een uitstapje maakt naar de "commerciële" popmuziek. Zo blijft ook niet elk album hetzelfde klinken. En de liedjes hebben nog gewoon haar eigen stempel erop. Doe lekker je eigen ding, Charli.

avatar van ZAP!
De grote cover even ingestuurd en hier nog een variant.

Boetiek9999
ZAP! schreef:
en hier nog een variant.
dan is de huidige mooier.

HYPED

Ga deze asap luisteren, wat jij ArthurDZ?

avatar van ArthurDZ
Jaaa ben net klaar! Heerlijke popplaat weer, vreemd die zure cijfers.

ArthurDZ schreef:
Jaaa ben net klaar! Heerlijke popplaat weer, vreemd die zure cijfers.

Idem! Klopt, ik vind 'm ook heel tof!! Het is geen how i'm feeling now tho, maar dat hoeft ook niet!

Johnny Marr schreef:

Nee idd, daarom hield ik mijn hart wel een klein beetje vast, was op basis van wat ik al gehord had van deze wat bang dat het allemaal wat platter, onorigineler, minder genuanceerd enzo zou zijn. Meer nee hoor, gewoon een heel fijne popplaat! Iets minder speciaal dan How I'm Feeling Now zo op het eerste gehoor, maar net zo catchy en alsnog vrij eigenzinnig.

avatar van Johnny Marr
New Shapes instant hyperpopclassic toch of niet dan Teunnis?

avatar van Teunnis
Ik ben huiverig. Maar ik heb hem nu aangezet. We gaan het meemaken.

EDIT: New Shapes ben ik trouwens wel enthousiast over (vooral dankzij Caroline ). En Good Ones is een bop van heb ik me jou daar. Maar Beg for You en vooral Baby doen me het ergste vrezen voor dit album.

avatar van Teunnis
Eerste indruk: aardig begin, maar vanaf Beg for You stort het album redelijk dramatisch ineen. Het koppeltje Lightning en Every Rule heeft nog wel wat. En dan plots komt ze met Twice nog met een hele sterke afsluiter.

Maar ik moet gezegd hebben dat ik (het album) Charli initieel ook vol zwakke momenten vond zitten. Daarover ben ik niet 180 graden gedraaid in mijn mening, maar bij een aantal nummers kwam de waardering pas veel later.

avatar van AOVV
Move Me en vooral Baby zijn inderdaad niet al te geweldig, maar de eerste 5 songs vind ik wel erg sterk. Ga ik zeker nog een kans geven, deze plaat. Meteen ook een goeie gelegenheid om haar vorige nog 'ns op te leggen, en eventueel eerder werk.

avatar van ArthurDZ
Verslavend plaatje dit trouwens, pop zoals pop moet zijn. Volgende keer wellicht weer iets eigenzinnigers, nu gewoon lekker in de geest van Janet Jackson en Madonna op tafel dansen Op 1 binnengekomen in de Britse albumcharts trouwens, veruit haar beste positie ooit. Goed gedaan meid!

avatar van Johnny Marr
Er is al een deluxe versie uit?

avatar van Mausie
Every Rule is wel een oorwurmpje hoor. Ben over het algemeen sowieso wel te spreken over de singles, alleen Baby was ik erg snel klaar mee.

avatar van voskat
Johnny Marr schreef:
Er is al een deluxe versie uit?

Inclusief wat oorspronkelijk het titelnummer had moeten worden (Sorry If I Hurt You), en dat is gelijk ook één van mijn favorieten van dit album.

avatar van AOVV
De tweede helft van het album begint nu ook stilaan te landen, zeker Every Rule, waarvan de begintonen (en enkel die) me wat aan Twin Peaks doen denken, eerlijk gezegd. Baby vind ik daarentegen helaas nog steeds niks. Maar verder gewoon een prima popplaat!

3,5 sterren

avatar van voskat
AOVV schreef:

Alstublief.
Stream Charli XCX - Every Rule ft. Twin Peaks by CordiaLump | Listen online for free on SoundCloud

Oh my, dit is nirwana.

Ik wil deze mash-up trouwen.

avatar van MIAB
Wat minder hysterisch en dus weer een fijne popplaat 3,5*