Axel Boman - LUZ / Quest for Fire (2022)

Zweden
Electronic
Label: Studio Barnhus

1. Acid Distortion (2:51)
  2. BHUKA (4:14)

9. Hold On (3:37)
  10. Sottopassaggio (5:41)

met Miljon

11. One Two (4:18)
  12. Stone Age Jazz (5:56)
  13. Cacti Is Plural (5:30)
  14. Roman Plumbing (5:53)

met Kristian Harborg

15. Ostende (4:58)
  16. Regret Lasagna (4:55)
  17. Jeremy Irons (3:54)
  18. Les Lèvres Rouges (4:14)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik heb de afgelopen dagen LUZ / Quest for Fire een paar keer gedraaid, en hoewel ik nergens uit mijn stoel sprong weet Axel Boman een mooi geheel te smeden van allerlei verschillende tempo's en ritmes. Wat dat betreft is dit dubbelalbum een goeie representatie van het label Studio Barnhus, dat Boman runt met zijn Stockholmse vrienden en collega's Kornél Kovács en Petter. We horen de genres waar de labelbazen bekend om staan als DJ's (house, techno, nu disco) maar ook veel invloeden van hiphop, downtempo, electro, dub, en pop. Daarbij hebben beide (half-)albums een mooie spanningsboog, die ook strak blijft staan als je ze achter elkaar draait.

Tot nu toe zijn deephousetrack Hold On, met niet-gecredite vocalen van Baba Stiltz (?), de dubby disco van Sottopassaggio met Miljon, en het verrassende ambient / triphop tweeluik Roman Plumbing favoriet, maar ook de samenwerkingen met labelgenoten Bella Boo en Kamohelo (van Off the Meds) kwamen al gelijk lekker binnen.

Voor nu een 3,5*, maar als ik hem blijf draaien sluit ik een verhoging niet uit.

remcodurez schreef:
Volgens Bandcamp gaat het toch over twee losstaande albums.

Ze noemen het twee albums, maar je koopt ze wel samen (en op de Bandcamp duidelijk te zien ook in één verpakking). Lijkt me MuMe-technisch gezien wel een interessant randgeval, benieuwd hoe de crew dat ziet. (CHIEP?)