Mr. Fingers - Introduction (1992)

Electronic / Dance
Label: MCA

1. Closer (5:41)
  2. On a Corner Called Jazz (5:11)
  3. On My Way (5:05)
  4. Empty (5:21)
  5. Survivor (4:43)
  6. We Can Work It Out (5:44)
  7. Dead End Alley (5:38)
  8. Waves Against the Shore (5:02)
  9. Alright (5:03)
  10. What About This Love (6:41)
  11. U.S.S.R. (4:30)
  12. Uniform Variations (4:02)
  13. Children at Play (5:22)
avatar van John Doe
Deze lijkt grotendeels wat ouder dan Amnesia van drie jaar ervoor. Dat komt door de wat meer reguliere geluiden die hier voorkomen. Simpelere percussie en de introductie van piano en soul vocalen van mr. Fingers zelf. Op het eerste gehoor klinkt het wat cheesy, dat is zeker. Maar kom je even verder in de nummers dan is het zachte sublieme soul-muziek. Dat veel nummers mooi beginnen te klinken als ze wat langer op gang zijn had ik bij Amnesia trouwens ook.

Heerlijke relaxte, zachte soul house / jazz. Hij heeft weer de fingers voor een paar meestertracks zoals What About This Love?. Ik vind het gewoon geniaal hoe deze man helemaal z'n hart opent met wat zachte akkoorden en zang om vervolgens een optimale stabiele beat erin te laten vallen en alles in harmonie te laten dansen. Helemaal alleen produceert hij een hele band, met pure muziek.

Love's Arrival uit 2001 is een prachtige terugkomst naar dit geluid.