Dare - Road to Eden (2022)

Label: Legend

1. Born in the Storm (4:45)
  2. Cradle to the Grave (4:21)
  3. Fire Never Fades (3:51)
  4. Road to Eden (4:07)
  5. Lovers and Friends (3:43)
  6. Only the Good Die Young (4:37)
  7. I Always Will (4:24)
  8. Grace (3:44)
  9. The Devil Rides Tonight (3:49)
  10. Thy Kingdom Come (4:30)
  11. Born in a Storm [Romesh Remix] (4:21)
be benieuwd. Hun debuut album was super!

Ja, beter dan hun debuutalbum wordt het niet meer. Dat is een van de beste AOR-albums. Na de tweede - een hardrockplaat die mij aanzienlijk minder bekoorde - veel fraaie Keltische sfeerrock. Soms iets te glad geproduceerd door Darren Wharton. Deze nieuwe schijf is iets ruiger en bevat meer gitaarwerk dan de afgelopen 4 of 5 cd's van Dare. Vernieuwend is het niet en dat hoeft ook niet. Vanaf de eerste tonen heb je te maken met de warme zangstem van Darren en tekstueel komt de hele natuur in haar hoedanigheid voorbij. Dare is een cultband en ze stellen vrijwel nooit teleur, zowel live als op cd. Ik ben nog steeds groot fan van de band.

super zwak album en zwakke teksten. Zeker i.v.m. hun ongelooflijk sterke debuutalbum. Dit album kabbelt rustig voort en blinkt nergens echt uit. Helaas had er meer van verwacht.