Miseration - Black Miracles and Dark Wonders (2022)

Zweden
Label: Massacre

1. The Seal of the Eight-Pointed Star (4:00)
  2. Reign of Fate (6:13)
  3. Desecrate, Dominate, Eradicate (4:41)
  4. Enuma Elish (4:53)
  5. Fed by Fire / Led by Blood (5:01)
  6. Kingdoms Turned to Sand (4:49)
  7. Shah (4:46)
  8. Connector of the Nine Worlds (7:13)
avatar van james_cameron
Dit vierde album van deze zweedse metalband heeft maar liefst tien jaar op zich laten wachten. Gelukkig dan maar dat het resultaat de moeite waard is. De onmenselijk strakke, woeste death metal met hier en daar wat melodieuze momenten steekt wederom uitstekend in elkaar en is passend bombastisch geproduceerd. Voornaamste troef van de band blijft de geweldige strot van zanger Christian Alvestam, een alleskunner die zowel in de diepe grunts als de clean gezongen passages volledig weet te overtuigen.

avatar van Eddie
Klinkt goed hoor! Mooi plaatje om morgen de dag mee te beginnen in de auto lijkt het!

avatar van Eddie
Vandaag en gister de plaat een aantal keer geluisterd. Klinkt inderdaad niet heel verkeerd. Vooral de mix tussen brute grunts en mooie heldere zang spreekt me erg aan. Dat geeft echt een nieuwe draai aan het brute geweld. Wat ik alleen beetje mis is de technische diepgang, maar dat kan ook meer persoonlijke voorkeur in het genre zijn. Ik had graag wat meer sweep-picking, fred-tapping, string-skipping enz enz enz. gehoord. (ik ken ook niet alle termen, ben niet zo'n goede gitarist). Los van dat is het gewoon een goede plaat waar ik echt nog wel vaker van zal gaan genieten. Nog even een extra voetnoot voor 'Fed by Fire / Led by Blood' wat een monsterlijk vet nummer is dat!!! james_cameron ken je deze ook, is wat meer 'deathcore' maar ik denk dat als je Miseration mooi vind dat je er ook wel van kan genieten.

avatar van gigage
Ik mis ook wat diepgang in de songs, hoewel zeer goed gemaakt. Dit is dan zoń band die mij niet een heel album kan blijven boeien, een paar losse tracks prima.