James LaBrie - Beautiful Shade of Grey (2022)

Canada
Metal / Rock
Label: Inside Out

1. Devil in Drag (5:37)
  2. SuperNova Girl (4:22)
  3. Give and Take (4:44)
  4. Sunset Ruin (5:10)
  5. Hit Me Like a Brick (3:22)
  6. Wildflower (3:54)
  7. Conscience Calling (0:48)
  8. What I Missed (4:53)
  9. Am I Right (5:52)
  10. Ramble On (4:55)
  11. Devil in Drag [Electric Version] (4:34)
AOR_Lover
Track nummer 1 is te horen op youtube

ben wel benieuwd. Zijn eerdere soloalbums bevielen mij prima

avatar van Apieknar
Devil in Drag klinkt niet slecht.

Heb me nooit eerder aan een solo album van JLB gewaagd. Daar gaat nu mogelijk verandering in komen.

wanneer komt dit album uit?

bedankt!

avatar van Matthijs78
Het is totaal wat anders dan we van de man solo gewend zijn maar de eerste twee vrijgegeven songs bevallen me best eigenlijk. Ben benieuwd of op dit album de elektrische gitaar helemaal achterwege wordt gelaten. Tot nu toe, verrassend

avatar van ProGNerD
Eerlijk gezegd verrast het me hoe James het er hier vocaal vanaf brengt, al is het de vraag wat hier "in het echt" van overblijft.
Vrij recht toe recht aan softe shit natuurlijk in vergelijking met DT, maar dat is niet helemaal eerlijk. Je gaat ook niet Envy of None met Rush vergelijken...

Qua muzikale begeleiding en productie verder prima in orde en de songs liggen lekker in het gehoor, al zijn de teksten hier en daar misschien een beetje "simpel".

Al met al valt het me niet tegen

avatar van james_cameron
Ingetogen, grotendeels akoestisch solowerkje van Dream Theater-zanger James LaBrie. Het is bewonderenswaardig dat de beste man eens wat anders probeert, maar helaas is het songmateriaal niet bijster boeiend. Een zeurderige track als SuperNova Girl is bijvoorbeeld echt ondermaats. Positieve uitschieters ontbreken; het album is vooral middelmatig, met slechts spaarzame momenten dat de boel een beetje tot leven komt.