H.e.a.t - Force Majeure (2022)

Zweden
Label: earMUSIC

1. Back to the Rhythm (4:11)
  2. Nationwide (3:41)
  3. Tainted Blood (3:49)
  4. Hollywood (3:32)
  5. Harder to Breathe (4:16)
  6. Not for Sale (3:36)
  7. One of Us (3:50)
  8. Hold Your Fire (3:48)
  9. Paramount (3:54)
  10. Demon Eyes (3:36)
  11. Wings of an Aeroplane (3:36)
avatar van jailhouserocker1
erg benieuwd naar dit album. De zanger van het eerste uur is weer terug. Grönwal is verhuisd naar New Horizon - Gate of the Gods (2022) - MusicMeter.nl

Jammer, want hij was net degene die het geheel naar een hoger level tilde. Hij gaat trouwens ook de vocalen verzorgen bij Skid Row bij hun aanstaande tournee.

Hele fijne zanger en frontman deze Grönewal, zal een gemis zijn voor HEAT en een fijne toevoeging voor Skid Row

avatar van vielip
De nieuwe H.E.A.T draait nu tijdens m'n werk. Had al enkele nummers op Spotify voorbij horen komen en daarmee werd de interesse gewekt. Even was ik bang dat de band roemloos ten onder zou gaan toen ik het nieuws vernam dat zanger Erik Grönwal de band had verlaten. Maar toen ik hoorde dat oudgediende Kenny Leckremo op het nest zou terug keren was die bezorgdheid al zo goed als weg. De reden waarom hij destijds de band verliet (hart problemen) schijnen onder controle te zijn dus daarmee lijkt ook het laatste beetje twijfel weggenomen. Met klasbak Grönwal groeide de band door naar een nóg hoger niveau en leverden ze alleen maar gave platen af. Maar de eerste platen met Lekremo waren óók al fantastisch vind ik. En dat Leckremo het niveau van Grönwal aan kan liet hij al blijken middels een opnieuw opgenomen versie van het Grönwal nummer Rise dat op het H.E.A.T II album staat. Nu dan eindelijk het nieuwe album. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen; de band levert wederom een top product af! Ik hoor eerlijk gezegd niet zoveel verschil tussen beide zangers. Ze zijn beide gezegend met een dijk van een stem. Het grote voordeel dat Leckremo heeft in mijn ogen is dat hij veel beter bij de band lijkt te passen. Op een meer natuurlijke wijze. Grönwal kwam destijds bij een al jaren bestaand vriendenclubje. Dat gevoel werd per album wel minder maar toch heb ik altijd het idee gehad dat hij de buitenstaander bleef. En ik ergerde me bij optredens in toenemende mate aan het gedrag van Grönwal. Ik kreeg het gevoel dat hij steeds gekker ging doen en van narigheid niet meer wist wat de volgende stap was. Het lag er in mijn ogen véél te dik bovenop. Leckremo heeft een uitstraling die ik beter bij een band als H.E.A.T vind passen. Terug naar het album. Dat kent eigenlijk geen zwakke broeders. Het ene refrein is nog zaliger dan het andere. De lijn van het vorige album wordt qua stijl gelukkig doorgetrokken. Dus gitaren vol in de mix. Dave Darlone ontpopt zich steeds meer als een begenadigd gitarist. Daar waar ik vroeger altijd dacht dat Erik Rivers de betere van de (toen) twee gitaristen was. Mooi om te zien. De plaat klinkt productioneel tenslotte als een klok. Zoals melodic hardrock hoort te klinken. Wat mij betreft is de band een soort van back with a bang!