RY X - Blood Moon (2022)

Australiƫ
Electronic / Pop
Label: Infectious

1. Let You Go (3:52)
  2. A Thousand Knives (3:51)
  3. Colorblind (4:37)

met Ólafur Arnalds

4. Borderline (3:31)
  5. Your Love (4:44)
  6. Crawl (3:32)
  7. Spiral (3:17)
  8. Dark Room Dancing (4:37)
  9. Hurt (5:28)
  10. Come Back (4:31)
  11. Visions (3:19)
  12. All in Words (5:33)
  13. Trouble (4:15)
Blood Moon is een rustpunt in de hedendaagse gekte die de wereld teistert. Kalmerend, troostend en je het gevoel gevend even weg te kunnen zweven.

We kennen het ondertussen wel van RY X en misschien is dat mijn enige bezwaar. Het is niet zo verfrissend meer en we hebben het al vaker gehoord.
Toch is dat niet heel erg, want het gebeurt nog steeds op zeer fraaie manier. Alleen raakt het me wel steeds iets minder en is er daardoor een neergaande trend zichtbaar op dit vlak.

avatar van sj0n88
aERodynamIC schreef:

Treffend beschreven. Na een eerste luisterbeurt lijkt niets te wijzen op een koerswijziging, maar wat mij betreft helemaal niet erg. Knap hoe hij zo'n eigen geluid heeft weten te creëren en de kwaliteit van elk van zijn albums ligt heel hoog. De muziek zit gewoon erg goed in elkaar.

avatar van perrospicados
Als ik nog 20 was geweest had ik dit, met een sigaretje met rode libanon, waarschijnlijk prachtig gevonden

avatar van remcodurez
perrospicados schreef:

Maar nu niet meer inderdaad. Hoe meer Ry X rijpt, hoe zuurder het smaakt!

avatar van overmars89
Compleet eens met al het bovenstaande. Het is wel aardig, maar Ry X maakt gewoon 3 keer dezelfde plaat.