Horizon Ignited - Towards the Dying Lands (2022)

1 stem

Finland
Label: Nuclear Blast

1. Beyond Your Reach (3:45)
  2. Servant (3:00)
  3. Towards the Dying Lands (3:27)
  4. End of the Line (3:22)
  5. Guiding Light (3:57)
  6. Reveries (4:11)
  7. Aching Wings (4:35)
  8. Death Has Left Her Side (4:25)
  9. Fall Apart (3:43)
  10. Eventide of Abysmal Grief (4:03)
avatar van gigage
Nuclear blast heeft de melodic death band Horizon Ignited uit Finland onder haar vleugels genomen. Korte bondige venijnige songs die wel lekker weg luisteren. Die toetsen zitten nog wel eens in de weg (als in Why?) maar gelukkig overstemmen ze niet het prima gitaarwerk. Voor fans van In Flames.

avatar van james_cameron
Ook op dit tweede album weet deze finse band niet te overtuigen. De midtempo melodieuze death metal klinkt sporadisch best lekker, maar de meeste songs missen venijn en vooral energie. Het is allemaal een beetje suf en op veilig spelend. En de cleane zang is er niet bepaald beter op geworden. De laatste twee tracks maken één en ander nog een beetje goed, maar tegen die tijd is het album niet meer te redden.