Eric Clapton - Journeyman (1989)

Label: Warner Bros.

1. Pretending (4:44)
  2. Anything for Your Love (4:10)
  3. Bad Love (5:14)
  4. Running on Faith (5:33)
  5. Hard Times (3:14)
  6. Hound Dog (2:27)
  7. No Alibis (5:38)
  8. Run So Far (4:07)
  9. Old Love (6:24)
  10. Breaking Point (5:32)
  11. Lead Me On (5:52)
  12. Before You Accuse Me (3:56)
avatar van Ronald5150
Op "Journeyman" laat Eric Clapton een goed uitgebalanceerde mix horen van zijn wat meer mainstream rockgeluid en zijn roots, de blues. Waar ik op "Behind the Sun" de invloed van de mainstream en de gladde jaren 80 productie de overhand vind hebben, is "Journeyman" in mijn ogen een echte stap voorwaarts. Het liefst hoor ik Clapton onvervalste blues spelen, maar "Journeyman" bevat een mooie symbiose van rock/pop en blues. Het nummer "Hard Times" laat naast invloeden uit de blues ook flarden jazz horen. Daarnaast staan op "Journeyman" bekende nummers als "Pretending", "Bad Love" en "Running on Faith". Een ander hoogtepunt vind ik ook "Old Love" waar Clapton weer heerlijk op soleert. Het afsluitende bluesy "Before you Accuse Me" is een einde in stijl van een prima plaat.