Whales Don't Fly - The Golden Sea (2022)

Portugal
Rock / Metal
Label: Raging Planet

1. Ancient Mystery (1:43)
  2. Man and the Pilgrim (6:02)
  3. Journey Begins (7:09)
  4. Mountain Peak (5:07)
  5. Dream Walker (8:13)
  6. Blossom in the Dark (6:30)
  7. A Journey's End (6:46)
  8. The Golden Sea (11:40)
  9. Mother Nature's Newborn (2:38)
avatar van ProGNerD
Wauw, mooi debuut van deze Portugezen. Interessante afwisselende, melodieuze progmetal. Begint met een mooi rustig opbouwend spoken word intro dat me aan Into The Electric Castle van Ayreon doet denken en sluit het verhaal (concept) in stijl op dezelfde wijze ook weer af.

Bij het 2e nummer denk je even met een typische metalcore / trash band te maken te hebben, o.a. door de screams, maar dat ligt complexer: dit is slechts een van de stijlen die wordt gehanteerd; het merendeel wordt clean gezongen. Qua stijl moet ik verder denken aan bijv. Gojira en ook Mastodon komt af en toe in gedachten bij enkele van de mooie instrumentale intermezzo's en structuren.

Het titelnummer is favoriet en is een mooie representatie van wat de band over het gehele album laat zien (of beter: horen... )

Aanrader voor de liefhebber van avontuurlijke moderne progmetal => moet je zeker proberen legian (en deze ook trouwens: Imminent Sonic Destruction - The Sun Will Always Set)

(blijven we zeker in de gaten houden)

avatar van legian
Dat klinkt zeker interessant, gaat op de luisterlijst.