Grey Daze - The Phoenix (2022)

Label: Loma Vista

1. Saturation (Strange Love) (3:55)
  2. Starting to Fly (3:27)
  3. Be Your Man (3:40)
  4. Holding You (4:15)

met Dave Navarro

5. Hole (4:34)

met Lily Bennington en Lila Bennington

6. Drag (3:32)
  7. Believe Me (3:53)

met Richard Patrick

8. Anything, Anything (3:47)
  9. Spin (4:06)
  10. Wake Me (3:25)
avatar van Timk
Wederom een album met herbewerkingen van eerdere Daze nummers, en weer doen ze de oorspronkelijke (gruizige rock) liedjes van de jaren '90 geen eer aan. Als je het mij vraagt is vooral "Starting to Fly" gewoon compleet verk...... (je snapt hem wel). Als ze echt wat hadden willen uitbrengen in Loving memory of ... hadden ze de twee Grey Daze Albums gewoon opnieuw moeten uitbrengen voor de fans, gewoon zoals ze ooit bedoeld waren. En niets oppoetsen, opleuken, herbewerken of wat dan ook.

avatar van james_cameron
Vakkundig in elkaar gezette lijkenpikkerij, deze herbewerkingen van songs van die andere band waar Chester Bennington in zong. Het materiaal is niet geweldig, met veel herhaling en weinig afwisseling, maar sporadisch wordt er een fijn geluid neergezet en komt de boel indrukwekkend tot leven. Grote namen als Dave Navarro (Jane's Addiction) en Richard Patrick (Filter) hebben hun medewerking aan het project verleend en ook de dochters van Bennington doen een duit in het zakje in de track Hole.