Boys Noize - Oi Oi Oi (2007)

Duitsland
Dance
Label: Boysnoize

1. & Down (4:17)
  2. Lava Lava (4:00)
  3. The Battery (5:18)
  4. Oh! (4:50)
  5. Let's Buy Happiness (4:52)
  6. Arcade Robot (4:14)
  7. Deny Selected (2:57)
  8. Shine Shine (5:59)
  9. Vergiftet (4:40)
  10. Superfresh (5:17)
  11. Wu-Tang (The Battery Pt. 2) (3:20)
  12. Don't Believe the Hype (5:27)
  13. Frau (5:04)

met I-Robots

14. Feist - My Moon My Man [Boys Noize Remix] (6:43)
Electro_
Ik keek hier erg naar uit. Heb nu de promo-release en daar wordt elke dertig seconden ofzo door een talkbox verteld dat het een promo-release is etc. Normaal is dat altijd erg irritant, maar bij dit album (misschien omdat het dance is en talkboxes daar sowieso wel vaker worden gebruikt) vind ik het helemaal niet zo storend.

Een paar nummers die al bekend waren, maar ook een hoop nieuw materiaal erbij.
Favoriet is momenteel Oh!, wat iets melancholisch over zich heeft. Ik was nooit zo kapot van Boys Noize' muziek, het klonk meestal wat te simpel en heeft niet echt vordering.
Dat is ook wel een beetje het geval op dit album, maar zitten er wel hele leuke nummers tussen. Het is toch ook wel een beetje de charme van Boys Noize en in dit album zitten duidelijke elementen van Kraftwerk en Daft Punk.

Een krappe 4* kan er van mijn kant wel af .

Ollie
Boys Noize een album! Daar heb ik lang op gewacht, wanneer is dit album uitgekomen dan hehe? ga m gelijk proberen te bemachtigen mijn oordeel horen jullie nog wel

Ollie
Zou je me de link kunnen geven Electro?

avatar van Zwammer
Geweldige lyrics ook.. this is a promotional copy of the first Boys Noize album...
Nee ik wacht wel tot de goede versie beschikbaar is
&Down is trouwens wel een lekker nummer zeg

Ollie schreef:
Zou je me de link kunnen geven Electro?

De link naar wat? Dit album komt eind september pas uit, exacte datum is niet bekend. De promo-release is dus al gelekt .

3ddfreak
Ik heb de promo ook al een paar luisterbeurten gegeven en ik moet zeggen dat er toch wel iets in zit. Eerlijk gezegd heb ik ook wel even uitgekeken naar dit album maar anderzijds ben ik nooit echt een addict geweest.

BTW: het promo-stemmentje doet me enorm denken aan een stemmetje dat Mr. Oizo vaak gebruikt! (Check z'n laatste EP 'Transsexual')

Electro_
Het is ook dezelfde talkbox

avatar van KampF
Ik ben wel benieuwd. Dit soort promo's zijn niet toegestaan op OiNK.me.uk , en vind ik maar goed ook.

Ik ben hier ook wel benieuwd naar, met Sebastian en Justice is Boys Noize toch wel een van de vaandeldragers van de nieuwe smerige electro-trend.

avatar van -Brent-
Ik kijk al uit naar een versie zonder talkbox &Down is toch wel een erg vet begin trouwens.

Gelekt

Favorieten: Frau, Oh!, Deny Selected en My Moon My Man.

Ben het eens met Electro: het klinkt af en toe een beetje simpel, maar sommige nummers zijn wel erg goed. De tracks met vocalen (Kraftwerk!) lijken vooralsnog de voorkeur te genieten.

De laatste track is overigens een remix van een Feist-nummer.

Het begin is trouwens wel briljant: "Hello", en meteen de beuk erin.

avatar van luc011190
Gebeurt niet vaak dat artiesten een remix op hun album zetten. Opvallend. Verschilt van bv. Justice en Simian Mobile Disco.

herman schreef:
De laatste track is overigens een remix van een Feist-nummer.

Frau is ook een remix hoor, maar omdat het origineel vrijwel niemand kent heeft Boys Noize zo'n beetje alle lof ervoor gekregen.

avatar van -Brent-
My Moon Man

daarnaast is het voor mij Oh!, &Down, Don't Belive the Hype en Let's Buy Happiness

avatar van Zwammer
Ik heb de tracklist even aangepast, want die zat vol met fouten

Verder ben ik wel positief over dit album. Het klinkt toch allemaal wel een stuk beter zonder die talkbox en volume-verschillen..
Uitschieters zijn wat mij betreft de openingstrack & Down, het pompende Oh! en zijn remix van de I-Robots.
Waar Justice met zijn album niet de hele tijd doorbeukt, is dat hier wel het geval. Persoonlijk houd ik wel van wat rustige momenten, maar dit heeft toch ook wel wat. Lekker stampen dus

Ik zie hier de naam Justice vallen, maar ik vindt het wel meevallen hoe erg het daar op lijkt, dat vondt ik juist ook wel een pluspunt ervan, dat ik Boys Noize dus niet zo 1,2,3 ergens mee kan vergelijken.

Tot nu toe '& Down' de uitblinker/knaller

& Down, My Moon My Man, Frau, Let's Buy Hapiness, Don't Believe The Hype

avatar van Zwammer
Down bevat trouwens aardig wat samples van zijn Shiny Toy Guns remix.

Ollie
Deze man is geniaal, moest in het begin beetje wennen aan deze cd maar ik vind de cd steeds beter worden, echte knaller die kid alex, hij maakt platen zoals niemand die kan maken, kan iemand misschien vergelijkbaar iemand opnoemen, vind deze man een van de bijzondere dj's op dit moment!

SebastiAn? Of Justice?

Electro_
Ik zou die twee niet noemen, klinken een stuk frisser dan Boys Noize. Dan eerder Digitalism of Vitalic.

Imagine.
Let's Buy Happiness lijkt op een Benny Benassi track!

avatar van Onderhond
Cute, maar knallen, beuken of ketten doet het voor geen meter.

Moet het vooral hebben van wat Herman noemt die "smerige" klank, en daar slaagt het ook wel aardig in.

avatar van T.O.
Dat eerste nummer klinkt echt precies zoals ik verwacht had dat dit album zou klinken. Ik laat m maar liggen, vind het zo'n "lege" sound.

avatar van pascal83
T.O. schreef:
vind het zo'n "lege" sound.

Treffender had ik het niet kunnen verwoorden. Hier en daar leuke dingen, maar overal het algemeen mist het iets.

2.5*

avatar van Opschuiven
Imagine. schreef:
Let's Buy Happiness lijkt op een Benny Benassi track!

Dat is de grootste belediging die je een geweldige track als Let's Buy Happiness kan geven!

Imagine.
Valt wel mee hoor. Luister is naar een willekeurig nummer van Benny Benassi (hebben toch allemaal hetzelfde geluid) en dan naar Let's Buy Happiness. Ik hoor toch best overeenkomsten. Overigens vind ik Let's Buy Happiness wel een stuk beter hoor!

leuk op een 12" een heel album vind ik te veel van het goede