Nothing but Thieves - Moral Panic: The Complete Edition (2021)

Label: Sony

1. Unperson (3:24)
  2. Futureproof (3:27)
  3. Is Everybody Going Crazy? (3:57)
  4. Free If We Want It (3:52)
  5. Miracle, Baby (3:40)
  6. Impossible (4:08)
  7. If I Were You (3:28)
  8. There Was Sun (4:03)
  9. Can You Afford to Be an Individual? (3:56)
  10. Phobia (4:04)
  11. Before We Drift Away (4:14)
  12. Ce N'Est Rien (3:00)
  13. Moral Panic (3:40)
  14. Real Love Song (3:42)
  15. This Feels Like the End (4:02)
  16. Your Blood (4:50)
avatar van musician
Beste band van dit moment. Op grote afstand.

Dat het album vooralsnog alleen als dubbelalbum is te krijgen en niet als cd is jammer. Straks denkt de platenmaatschappij nog dat generatie cd-kopers en NBT liefhebbers in leeftijd vermoedelijk niet overeen komen. Buiten de waard gerekend!
Maar het album is wel ook te beluisteren via o.a. Spotify. Je moet toch ergens aan je muziek kunnen komen.

Feitelijk is dit de terechte samenvoeging van Moral Panic I en II, gelukkig zijn de jongens daar nu toe overgegaan. Moral Panic I vond ik wat kaal zonder Future Proof van deel II.

De wederom aanwezige stevigheid voldoet ruimschoots aan alle eisen en Conor Mason reik ik met plezier de wereldcup uit als beste zanger van het moment. Hij zingt van rauw tot werkelijk engelachtig, al naar gelang de song van hem vereist. Ik ben altijd fervent liefhebber van het stevige werk. Maar Conor Mason slaagt er in om ook een stilistisch pareltje tot grote hoogte omhoog te stuwen.

Ongeacht rauw of engelachtig blijft de stem van het begin tot het eind vooral ook aantrekkelijk om naar te luisteren. Aangevuld met de rest van de muzikale talenten van de band, die naadloos en modern bij hem aansluiten. Ze zijn overheersend en soms neurotisch hard aanwezig.

De teksten van Nothing but Thieves in het algemeen zijn ook zeer de moeite waard. De worsteling die Mason in zijn teksten naar voren brengt, zijn vaak beangstigend en bedrukt. Gecombineerd met bravoure en stemmingswisselingen past het helemaal bij de muziek.

Kortom, de meest complete en aantrekkelijkste band van dit moment.

avatar van Pinsnider
Zelden een tekst gelezen waar ik me zo hartgrondig bij kan aansluiten. Zelden heb ik dan ook zo'n onnodig stuk tekst als deze geschreven .

avatar van musician
En dan vergat ik nog te waarschuwen voor de verslavende werking van albums van Nothing but Thieves in het algemeen!