Joe Bonamassa - Sloe Gin (2007)

Blues
Label: Provogue

1. Ball Peen Hammer (3:27)
  2. One of These Days (5:40)
  3. Seagull (3:49)
  4. Dirt in My Pocket (4:54)
  5. Sloe Gin (8:13)
  6. Another Kind of Love (3:10)
  7. Around the Bend (5:15)
  8. Black Night (4:22)
  9. Jelly Roll (2:12)
  10. Richmond (4:31)
  11. India (3:19)
MetalDex
Mooi, een nieuw album van Joe Bonamassa Dat zal er een zijn om rekening mee te houden, zijn vorige albums waren stuk voor stuk knallers. Vol verwachting klopt mijn hart...

Klopt deze tracklist? Ik heb een andere..

MetalDex
Klopt, de nummers stonden door elkaar. Ik heb een correctie doorgegeven.

buddy
Super album. Stevig gitaarwerk word afgewisseld met (semi) akoustische stukken. Ik vind het een prachtige plaat.
De gitaarheld van nu. Ik dacht eerst dat John Mayer dat was, maar dat vind ik toch slapjes vergeleken met deze knul.
Nu maar hopen dat Joe niet in een Helicopter stapt, aan de drank gaat of per ongeluk teveel slaapmiddel consumeert. Dan kunnen we nog lang genieten van pure muziek.

MetalDex
Hoewel ik de meer bluesy platen als zijn debuutplaat, Had to Cry to Today en (vooral!) Blues Deluxe beter vind dan de andere wat meer popblues platen, lijkt Bonamassa niks slechts te kúnnen maken. Veel heerlijk ingetogen nummers, met een hier en daar een uitschieter als Ball Peen Hammer, One of These Days, Jelly Roll en Black Night. Alleen is het me niet echt duidelijk waarom Around the Bend hier ook weer op staat.

avatar van deek
Vandaag gekocht, geluisterd in de platenzaak, even snel want ik moet werken, maar wat ik hoorde klonk zeer goed, helaas als kado gekocht voor mijn broer, zal hem er vanavond eens blij mee maken.

Volgend jaar Maart in Eindhoven te zien.

avatar van Thunderrock
Gewoon weer top kwaliteit van Joe. Als blues/Rock gitarist is hij voor mij de opvolger van SRV.

Ga hem zien in maart Oosterpoort Groningen!!!

beaster1256
zeer goed album van de gitaarvirtuoos , akoestische nummers , rockers en bluesnummers , schitterende gitarist , kruising tussen gary moore en stevie ray , maar zeker geen jeff beck of hendrix , het laatste nummer lijkt me wel een instrumentaal afdankertje van led zep , toch een goed album

Thunderrock schreef:
Ga hem zien in maart Oosterpoort Groningen!!!

Me too

avatar van vin13
Goede gitarist en live ook de moeite waard,
Belangrijke tip: Ga niet te dicht bij de boxen staan!

DonDijk
Dat zeggen ze nou altijd

avatar van Cygnus
Leuk album, maar om de een of andere reden doet het me op plaat niet zoveel. Hoe anders is dat live: in de twee keer dat ik hem aan het werk zag bezorgde hij me centimeters kippenvel.

Maandag in Eindhoven weer.

DonDijk
Ben je weer eerder dan mij...

Berichten verplaatst naar Ik zoek meer in de trant van...

avatar van Dexter
Het nummer Sloe Gin dat hij speelde tijdens North Sea Jazz, uitgezonden door de NPS staat op de homepage van Joe.

avatar van the viking
Prachtig nummer inderdaad samen met de ZZ Top cover:Just Got Paid een van de hoogtepunten afgelopen vrijdag in Hardenberg.Wel enigzins jammer dat Joe bepaald niet de uitstraling van een podiumbeest heeft,en dan druk ik mij nog zachtjes uit

avatar van Dexter
Hij staat er vaak wel een beetje verlegen bij inderdaad, maar z'n gitaarspel toont juist het tegenovergestelde van zijn uitstraling. Ik heb 'm nu twee keer gezien en beide keren wist hij toch een heerlijke sfeer te creëeren. Vooral als hij solo een nummer speelt, zoals Woke Up Dreaming, en hij dan met alleen een spotlight aan op 't podium staat krijg ik toch echt kippevel

avatar van the viking
Inderdaad is het contrast enorm want qua gitaarspel staat hij zijn mannetje

avatar van barbitch
8. Black Night
9. Jelly Roll
10. Richmond
11. India

deze uitvoering staat op mijn CD!

Sloe Gin en Seagull zijn echte toppers!

avatar van BenZet
Richmond is zo'n mooi nummer, verder erg goed album, en toch weer beter dan zijn voorganger You and Me. The ballad of John Henry vind ik net weer wat beter. Ik hoop dat hij zich blijft ontwikkelen.

BenZet schreef:

Daar ben ik niet bang voor. Als je kijkt hoe zijn stem verbeterd is en het talent van deze man.. Kan stiekem al niet meer wachten op zijn volgende album

jeroenheinz schreef:

Ik ook niet. Maar eerst zijn concert in november. Dan gaat hij weer werken aan een nieuw album dat in 2010 uit moet komen. Hij is erg productief

BenZet schreef:

Dat klinkt zeer goed Ik ben er in november ook bij en heb nog wat mensen enthousiast weten te maken, dus zal nog wat kaarten bestellen.

jeroenheinz schreef:

Heel goed, Joe verdiend meer aandacht!

avatar van TheFunkyM
geweldige cd. Zeker weten, hoop dat zijn nieuwe weer net zo goed is al deze. Zeker leukere muziek dan John Mayer

barbitch schreef:
8. Black Night
9. Jelly Roll
10. Richmond
11. India

deze uitvoering staat op mijn CD!

Zo ook op de mijne.

avatar van chevy93
Klopt de tijd van One of These Days wel? Op YouTube duurt hij ruim 5 minuten.
YouTube - Joe Bonamassa - One of These Days

Volgens mij klopt er überhaupt weinig van die tijden, zie Wikipedia:
Sloe Gin (album) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van jeroenheinz
Volgens mij heb je gelijk. Is me al eens eerder opgevallen, maar heb er toen niks mee gedaan.

avatar van Papartis
Als iets niet klopt kan je dit altijd via "corrigeren" aan laten passen.
Wel een link meesturen met de juiste info.

Verder kan het zijn dat de Europese versie afwijkt van de Amerikaanse versie of dat de promo versie later nog aangepast wordt bij de definitieve versie.

Ik zal later mijn versie eens bekijken hoe daar de track list is.