The Blinders - Electric Kool-Aid (Pt. 2) (2022)

Label: Crocodile Men

1. Ritual of the Crocodile Men (3:57)
  2. Images (4:31)
  3. Acid Bath (4:52)
  4. Fight for It (4:16)
avatar van blur8
Het lijkt een trend : Nieuw Album droppen in EP-parts. en ook dit 2de viertal stelt geen seconde teleur

Dwingende songs vol dynamiek, supper strakke gitaarrifs, beukende drums. in volle overtuiging gezongen
en alles in een vette rock productie . Piano of Subtiele eltronische details maken feestje helemaal af.

avatar van blur8
2 jaar geleden was ik zwaar onder de indruk van hun 2de album dat bij elke luisterbeurt verder groeide tot max 5 sterren. Volgende maand komt dan het 3de album waarvan met 2 EP’s, al 8 songs zijn vrijgegeven. En de alsmaar stijgende waardering herhaald zich wederom. Tel daarbij mijn groeiende verbazing dat The Blinders onder de MuMe-Radar blijven hangen. Rede genoeg voor uitgebreid stukkie.

Algemene feel bij Electric Kool Aid Part 2, is grimmiger en gevarieerder dan Part 1.
Best hoorbaar in ‘’Ritual Of The Crocodile Men’’. In de basis indierock met voortgestuwd gitaarwerk van Eoghan en spanning opbouwende zang van Thomas Haywood, maar exploderend in gestuctureerde chaos en met uiteindelijk een relativerend piano outro.

“Images” start met beukende drums van Thomas Castrey en bouwd vanuit Charlie’s baslijn naar een opvallend harmonische song met pakkende lyrics. fight for it....
De veelzijdigheid van The Blinders zit in “Acid Bath”, dat aanvoelt als een warme deken met psychedelische violen en actuele spoken word.

Het ook als singel uitgebrachte “Fight For It” bevat weer Fuzzy gitaren en wervelende synths en toont aan dat de individuele talenten, samen de groep maakt.
Ik ben geheel overtuigd, en hoop dat het volle Album nog een paar topsongs toevoegt.

avatar van tnf
tnf
Dit, en dan met name track 2, klinkt zo ongeveer zoals ik gehoopt had dat de nieuwe Fontaines DC had geklonken. Het type muziek is vergelijkbaar. Maar het voelt alsof er minder druk op de opnames stond (een voordeel van in de marge blijven hangen?), en het is wat prettiger ingezongen (daar is sowieso een vooruitgang te bespeuren ten opzichte van het eerste album).

Track 2 gaat iig nog veel draaibeurten krijgen.

avatar van blur8
ps. Vrijdag 29 JULI staan ze in Rotown, Rotjedam.

avatar van blur8
Het release avontuur: nieuw Album uitbrengen in meerdere EP-parts, om zo meer aandacht te creëren is al weer mislukt. The Blinders hebben met Electric Kool-Aid hun beste album so far in handen.
en het resultaat na de EP Pt.1 & Pt 2 is dat het eindresultaat onopgemerkt is gebleven.
De buitenwereld lijkt te denken: "slechts een EP-tje". Zij die wel geluisterd hebben weten beter.

Dat de vinyl uitgave met 9 songs totaal 32:16 klokt is ook geen enkel bezwaar want het totaal plaarje is een voortdenderende trein die geen enkele noot te veel of te weinig kent.
Laten we het er maar op houden dat ik van het proces "Succes volle release" weinig begrijp. maar luisterend ten volle geniet. En as. vrijdag ook nog de live confrontatie in het altijd fijne Rotown.