Preoccupations - Arrangements (2022)

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Fix Bayonets! (4:45)
  2. Ricochet (5:04)
  3. Death of Melody (3:53)
  4. Slowly (5:01)
  5. Advisor (7:34)
  6. Recalibrate (5:38)
  7. Tearing Up the Grass (6:13)
avatar van dix
dix
Nieuw Materiaal

avatar van Premonition
Ricochet belooft veel….

avatar van Mausie
Wat een leadsingle om mee af te trappen

avatar van coldwarkids
Dat nummer doet me wel heel erg aan dit denken:

In Manchester

avatar van VladTheImpaler
Geweldig nieuws dat ze eindelijk weer met nieuw werk komen! Ricochet is alvast een sterk nummer.

avatar van sj0n88
Nou! Het is hierboven al veelvuldig gemeld, maar voor deze band doe ik ook graag een duit in het zakje. Wát een heerlijke single is Ricochet zeg. Het laatste album, New Material, klonk net als de albumtitel deed vermoeden een beetje inspiratieloos. De albums Viet Cong en Preoccupations waren geweldig. Wordt dit dan de wederopstanding?

avatar van VladTheImpaler
Single nummer twee is ook al uit; Death of Melody

avatar van Premonition
Tweede single is wat minder pakkend, maar wat zeur ik, fijn dat er een nieuw album van de heren in aantocht is.

avatar van sj0n88
Wat een heerlijke plaat zeg! Met zeven nummers aan de korte kant, maar er zit dan ook geen zwak moment tussen.

avatar van tnf
tnf
Uit nummer zes was meer te halen geweest als het gehele nummer ongeveer zo zou klinken als het Depeche Mode-achtige eerste deel. Maar vanaf ongeveer 3:40 tot aan het einde (een minuut of twee lang) klinken slechts een soortement van ambient-tonen. Opeens gaat het nummer, wat in eerste instantie aardig wat belooft, als een nachtkaars uit.

tnf schreef:

Wat mij betreft ook het minste nummer van het album. Had inderdaad meer in gezeten, maar nog steeds is het een prima nummer wat mij betreft.

avatar van Burning Kingdom
Een beetje (veel) ambient als outro is de band natuurlijk niet vreemd. Samen met de afsluiter is Recalibrate wel mijn favoriete nummer van het album overigens. Plaat is verder wat onevenwichtig, maar mijn zwak voor deze band blijft.

avatar van malheur
Voor de liefhebbers, ze gaan in VERA spelen. Preoccupations 2023 - Vera - vera-groningen.nl

Aangezien dat mijn thuisstad is ga ik het wel bekijken, wat ik zoeven beluister heb duidt op een goede, creatieve en vrij complete band.