menu

Nordic Union - Animalistic (2022)

mijn stem
3,50 (5)
5 stemmen

Denemarken / Zweden
Rock
Label: Frontiers

  1. On This Day I Fight (3:01)
  2. In Every Waking Hour (3:27)
  3. If I Could Fly (3:45)
  4. Riot (3:50)
  5. This Means War (4:11)
  6. Scream (3:11)
  7. Animalistic (4:20)
  8. Wildfire (3:49)
  9. Shot in the Dark (3:24)
  10. Last Man Alive (3:37)
  11. King for a Day (2:46)
totale tijdsduur: 39:21
zoeken in:
avatar van namsaap
3,0
Prima, goed uitgevoerde, melodieuze hard rock zoals deze vaak uit de stal van Frontiers komt. Erik Martensson (Eclipse, W.E.T.) en Ronnie Atkins (Pretty Maids) zijn de namen achter dit project. Opvallend is wel de zangprestatie van laatstgenoemde, die al een aantal jaren een strijd voert tegen longkanker maar hier laat horen nog steeds uitstekend te kunnen zingen.

De muziek zit verder prima in elkaar maar is tegelijk weinig opzienbarend, omdat we het in vergelijkbare vorm al zo vaak hebben gehoord.

avatar van vielip
Ja dat laatste begint de laatste tijd (of zijn het inmiddels al jaren?) wel een dingetje te worden vind ik. Er komt uit Scandinavië zó ontzettend veel van deze melodieuze hardrock dat het onderscheid in veel gevallen amper te maken is. Het is nooit slecht (ook in het geval van Nordic Union niet) maar wat namsaap ook al zegt; opzienbarend is het ook niet echt (meer). Dan hoor ik Martensson toch het liefst met z'n 'eigen' Eclipse en W.E.T. Die zijn in mijn oren wél opzienbarend genoeg. Maar ja, de schoorsteen moet roken dus hij zal wel gedacht hebben; nog een project erbij dan maar

Gast
geplaatst: vandaag om 20:50 uur

geplaatst: vandaag om 20:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.