Electro Compulsive Therapy - Electro Compulsive Therapy (2022)

Mexico
Uitgebracht in eigen beheer

1. Glow (6:02)
  2. Colors Fade Away (9:53)
  3. Blackstar (8:27)
  4. Gemini (5:05)
  5. In Through the Light (7:41)
  6. Walking Ghost (4:44)
  7. Stop...Wait and Transcend (6:42)
  8. Supernova (5:51)
avatar van ProGNerD
Interessant debuut van deze progressieve rockers uit Mexico (!) => Tip

avatar van Aproxis
Erg goed album inderdaad ProGNerD. Luisterde er al een tijdje naar en wilde het album toevoegen na mn vakantie, maar was het vergeten. Album is ook te bestellen via bandcamp voor een schappelijke prijs. Komt vanuit Ierland, maar duurde er bij mij 1,5 maand over om lang de douane te komen. Wat een ramp die Brexit!

Maar goede muziek hoor. Vlagen van Pink Floyd en Porcupine Tree, maar ook Riverside komt in me op. Echt een goed debuut van deze band uit Mexico!

avatar van jailhouserocker1
Aproxis schreef:

Ehhh.... Ierland zit nog gewoon in de EU

jailhouserocker1 schreef:

Ehhh.... Ierland zit nog gewoon in de EU

Ah ze gaven de Brexit de schuld omdat het nu nog via Engeland passeerde ofzo. Moest ook gewoon een extra bedrag betalen aan PostNL voordat ze komen. Wrs Noord-Ierland dus. Het is iig een zooite want ze dachten eigenlijk dat ik geen extra douanekosten zou hoeven betalen.

avatar van Aproxis
Nu ook verkrijgbaar in Duitsland. Allemaal in gelimiteerde oplage dus wees er snel bij:

avatar van ProGNerD
Dit moeten jullie ook 's gaan checken ABDrums en legian

Het hoeft niet altijd metal te zijn, toch...?

avatar van ABDrums
Komt op de luisterlijst.

avatar van legian
ProGNerD schreef:
Het hoeft niet altijd metal te zijn, toch...?

Zeer zeker niet en dit mag er zeker wel wezen. De hierboven genoemde links van Pink Floyd, Porcupine Tree en Riverside hoor ik dan weer niet. Maar het klinkt bij vlagen wel heerlijk. Op het moment dat die vlagen er niet zijn klink het best goed, echter niet dusdanig om zich direct uit het gros van de massa los te trekken. Maar wel voldoende om te blijven boeien.

In de stortvloed van releases zijn er talloze albums die opgaan in de menigte, zo niet dit debuutalbum van deze Mexicaanse band; aandacht vereist progrock liefhebbers.

Electro compulsive theory (ETC) brengt hoopvolle, progressieve rock die je meenemen naar de muzikale landschappen van Little Atlas en Sonus Umbra, af en toe zelfs naar de vergezichten van Quidam ten tijden van Alone Together en het latere Talk Talk. Prijsnummer is het bijna tien minuten durende Colors Fade Away met de prachtige tekstuele vondst: long gone memories burns like cigarettes - zie je ze smeulen?

De zang doet denken aan Riverside (prima dus) en het gitaarspel en de ritmesectie tonen dat hier kwaliteitsmuzikanten aan het werk zijn. Indien ze op een volgende release met net wat meer lef buiten de lijntjes kleuren, dan zou het land van Maya’s en Mescal wel eens te klein kunnen zijn.

Gebruikers Ayreonfreak, Brunniepoo, Neal Peart, ChrisX, Papartis, clayhill en erwinz zouden dit album eens een kans kunnen geven, het zou zomaar kunnen bevallen

avatar van Brunniepoo
Dank voor de tip! Ik heb het album net beluisterd en het is niet (meer) mijn ding, vrees ik. Kundige muzikanten en allemaal zeer beluisterbaar, maar inderdaad erg binnen de lijntjes gekleurd in een genre waar ik toch al steeds minder naar luister.