Stefano Battaglia - Re: Pasolini (2007)

Italiƫ
Jazz
Label: ECM

1. Canzone de Laura Betti (5:00)
  2. Totò E Ninetto (4:47)
  3. Canto Popolare (5:04)
  4. Cosa Sono le Nuvole (7:15)
  5. Fevrar (9:10)
  6. Il Sogno Di Una Cosa (4:49)
  7. Teorema (10:41)
  8. Callas (5:07)
  9. Pietra Lata (10:09)
  10. Lyra I (1:12)
  11. Lyra II (3:34)
  12. Meditazione Orale (5:24)
  13. Lyra III (1:59)
  14. Lyra IV (2:01)
  15. Scritti Corsari (1:22)
  16. Lyra V (2:20)
  17. Epigrammi (2:27)
  18. Lyra VI (1:33)
  19. Setaccio (2:20)
  20. Lyra VII (4:07)
  21. Mimesis, Divina Mimesis (7:08)
  22. Lyra VIII (5:35)
  23. Ostia (11:22)
  24. Pasolini (4:07)
avatar van sq
sq
unaej schreef:
heeft iedereen er, net als ik, gewoon wat meer tijd voor nodig.

Ja, voor mij zeker wel, ik heb m nu pas tweemaal helemaal beluisterd. Het is natuurlijk ook gewoon een lange CD. Ik vind toch de stukken die naar klassiek neigen eigenlijk maar niets; te weinig sfeer, het blijft afstandelijk. En voor klassiek vind ik het dan weer (sorry hoor) wat houterig gespeeld zo hier en daar. Leuk vind ik ik de wat meer experimentele stukken; Mimesis, gedeeltelijk gespeeld op de binnenkant van de piano, en Lyra VII, met mooi samenspel met de bas, springen er voor mij uit.
Op zijn best is deze muziek dan voor mij, met voor de verandering eens goede stijkers in de jazz, vergelijkbaar met postrock zoals we die kennen van A Silver Mt Zion. Maar daar kan het dan niet overheen wat mij betreft. Te steriel, en te weinig beweging, meer iets voor achtergrond bij een documentaire of zo. Ik had me er meer van voorgesteld, zeker met zo´n mooie hoes.