Steve Hackett - Genesis Revisited Live: Seconds Out & More (2022)

Label: Inside Out

1. Apollo Intro (1:09)
  2. Clocks (4:36)
  3. Held in the Shadows (7:20)
  4. Every Day (6:43)
  5. The Devil's Cathedral (6:19)
  6. Shadow of the Hierophant (11:01)
  7. Squonk (6:39)
  8. The Carpet Crawlers (6:03)
  9. Robbery, Assault and Battery (6:09)
  10. Afterglow (4:01)
  11. Firth of Fifth (10:09)
  12. I Know What I Like (8:34)
  13. The Lamb Lies Down on Broadway (5:20)
  14. Musical Box (Closing Section) (3:07)
  15. Supper's Ready (25:05)
  16. The Cinema Show (11:11)
  17. Aisle of Plenty (1:31)
  18. Dance on a Volcano (6:09)
  19. Los Endos (7:03)
avatar van daniel1974nl
Zeer de moeite waard. Anderen vinden het een overkill. Ik krijg er geen genoeg van.

Net als alle andere Genesis Revisited live registraties, erg goede geluidskwaliteit, klinkt beter als die avond in Vredenburg en trouw aan de originele versies met een vleugje meer Hackett uitgevoerd.

Puntje van kritiek, deze tour bevatte toch echt te weinig eigen materiaal, en wellicht ook dat voor de volgende Tour Hackett wat andere nummers kan spelen dan Shadow of Everyday, hoe goed ook. Als ie een lijstje met suggesties wil, hoor ik het wel .

Anders dan dat bewijst Hackett wederom dat je ieder lid in een band kunt vervangen behalve de gitarist.
Tot die conclusie was ik al eerder gekomen met 3 Roger Waters concerten (het grote gemis aan zijn concerten, hoe goed de setlisten ook zijn, is de afwezigheid van Gilmour). Wat je met Hackett z'n Genesis Revisited project vooral ziet is hoe belangrijk hij was voor het geluid van Genesis en dat de band (zoals Melody Maker ook terecht opmerkte) zijn vertrek nooit te boven is gekomen of wellicht alleen maar kon overleven door op de commerciële tour te gaan.

Ieder keer wanneer ik Daryll Firth Of Fifth hoor vernachelen denk ik 'Daryll simply can't Hack it'. Veel te in your face, lang niet subtiel genoeg en al helemaal niet de souplesse van Hackett. Maar dan in zijn verdediging. De enige die in de buurt komt van Hackett (dan wel op een hele andere manier) is Robert Fripp.