Westside Gunn - Peace "Fly" God (2022)

Label: Griselda

1. Peace Flygod (2:07)

met Bro A.A. Rashid

2. Jesus Crack (8:12)

met Estee Nack en Stove God Cooks

3. Ritz Barlton (2:46)

met Estee Nack

4. Big Ass Bracelet (3:56)

met Stove God Cooks

5. Estee Nack - Bobby Rhude (3:04)
  6. Derrick Boleman (4:39)

met Stove God Cooks

7. Horses on Sunset (3:07)

8. Open Praise (2:15)
  9. Danhausen (2:54)
  10. Flip v. Phil (0:53)

met Eastside Flip

avatar van Johnny Marr
Jesus Crack

avatar van Kos
Kos
Van Ritz Barlton zijn alle muggen in mn huis bang weggevlucht.

avatar van Yestsida
Pfieuw, die beat van de intro! Spookt al enkele dagen door mijn hoofd.

Echt heerlijk, jammer dat die dan enkel maar voor een ingesproken intro dient. Don Carrera zorgt voor mij persoonlijk wel voor de beste productie op Peace "Fly" God met die instrumental. Voor de rest zorgt Westside Gunn hier wederom voor een rommeltje hoor. Volgens hem moeten we deze mixtape zien als een kunststuk, dat WSG een hoge dunk van zichzelf heeft mag geen verrassing meer zijn uiteraard.

Eigenlijk was ik niet van plan dit project een kans te geven aangezien dit ook maar geklasseerd is als mixtape in plaats van studioalbum. Wegens de speelduur van een halfuur, 4 gastbijdrages van Stove God Cooks en zelfs 3 beats van Madlib (Derrick Boleman, Horses on Sunset en Open Praise) toch maar een kans gegeven.

Over het algemeen zijn de producties op deze plaat te abstract voor me. De samples zijn te nadrukkelijk aanwezig en ze gooien er vaak maar extra instrumenten op die vaak vals klinken (Ritz Barlton bijvoorbeeld) gewoon omdat het kan lijkt wel. De eerste vijf producties zijn van Don Carrera maar enkel de intro komt bij mij echt lekker binnen... wat dan zoals eerder vermeld zelfs geen lied is.
Conductor Williams mag ook nog eens produceren voor de gastheer op Danhausen maar laat wederom horen dat ik zijn producties niet goed smaak.

Westside Gunn zelf is al niet de meeste interessante woordenkunstenaar en verdwijnt wat in het geluid en de drukte van de rommelige producties. Stove God Cooks is voor mij diegene dat op Peace "Fly" God steeds positief naar voren komt, hem vind ik niet verbleken in de beats. Horses on Sunset komt bij mij het beste binnen, wat voornamelijk door Stove God en Madlib komt!
De andere gastartiest, Estee Nack, laat ook geen sterke indruk na. Ook zijn solonummer Bobby Rhude klinkt wel oké maar niet meer dan dat.

Deze tape is wat ik tegenwoordig wel verwacht van deze gastheer. Abstracte beatkeuzes, een berg adlibs, WSG heeft "swag" in overschot maar is geen al te interessante woordenbuiger en de gastartiesten zijn de showstelers. Ook helpt het niet dat zo goed als elke track eindigt met een redelijk lange interlude.
Zoals ik al meerdere malen heb aangehaald is het misschien wel tijd voor Westside Gunn om zijn werk achter de schermen als executive producer met sporadisch een gastbijdrage verder te zetten.

Krappe 3*

avatar van Mausie
Ik zie dat iemand allemaal featurings heeft toegevoegd, maar ik zie deze nergens anders staan (Spotify, iTunes, RYM, AotY).

avatar van Yestsida
Mausie schreef:

Op Genius zijn ze te vinden!

avatar van overmars89
Ik ga eigenlijk wel weer erg lekker op het sfeertje. Dit heeft vooral te maken met de heerlijke producties en Stove God steelt meestal wel de show.

avatar van 'rens.
Big Ass Bracelet

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Ik vind deze echt keihard

avatar van Johnny Marr
'rens. schreef:
Big Ass Bracelet

Wat een prachtig nummer, welk nummer wordt hier gesampled? Is Genius m'n vriend?

Deranged
Tof van West dat hij Stove altijd veel liefde showt op zijn albums.

Doorgaans ook de beste tracks wat mij betreft.

avatar van JRLA
JRLA (crew)
Dit is misschien wel een favoriet WSG project van mij. Beats zijn allemaal tof en het drietal WSG, Estee en Stove doen het prima!