Scatman John - Scatman's World (1995)

Dance / Pop
Label: RCA

1. Welcome to My Scatland (0:51)
  2. Scatman's World (3:42)
  3. Only You (3:43)
  4. Quiet Desperation (3:53)
  5. Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop) (3:33)
  6. Sing Now! (3:39)
  7. Popstar (4:15)
  8. Time (Take Your Time) (3:43)
  9. Mambo Jambo (3:32)
  10. Everything Changes (4:40)
  11. Song of Scatland (5:00)
  12. Hi, Louis (2:45)
  13. Scatman [Game Over Jazz] (5:02)
avatar van Hemdale
Scat betekent toch eigenlijk poep? Is de vertaling dan van Scatman, Poepman?

avatar van BoordAppel
Scat = Jazz singing in which improvised, meaningless syllables are sung to a melody

avatar van starbright boy
God hebbe Scatman John's ziel.

avatar van Hemdale
Oeps... lol, heb ik dat even vreselijk verkeerd!! Scat = Jazz, dat wist ik niet, ik ben natuurlijk ook totaal niet bekend met dit soort muziek. Excuses, mensen.

avatar van Safri
Maar wel met die andere betekenis van het woord? Ben benieuwd waar je die kennis hebt opgedaan

Safri schreef:

DutchViking
Ik hoorde laatst dat de hitsingle in Japan ook erg aansloeg. Daar heette het Su Su Su Super Kirei i.p.v. Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop. Wel apart, zouden die Japanners dat anders niet uit kunnen spreken?

haha, jeugdsentiment *snif*.

avatar van Arno
Dazzled Kid schreef:
haha, jeugdsentiment *snif*.
Voor mij ook

avatar van Mart
Arno schreef:
Voor mij ook

Hehe, ook voor mij. Vond dit vroeger echt geweldig, maar nu snap ik echt niet dat ik dit ooit leuk heb gevonden. Het enige nummer van Scatman John wat ik nog wel leuk vind is Scatman (track 5 op dit album). De rest kan me gestolen worden.

Mojo Pin
Hij was de man.

avatar van monique
inderdaad mojo pin was,hij is van een aantal jaren terug overleden

Mojo Pin
Klopt.

avatar van Arno
Ben nu weer even aan het luisteren naar Scatman op YouTube. Brengt me helemaal terug naar de schoolfeestjes van toen ik 6 of 7 jaar was

scatman john rest in peace

avatar van Lennonlover
héérlijk nummer, scatman's world.

Ik herinner mij een radioprogramma waarbij ze een wedstrijd hielden waarbij je zo goed mogelijk de "lyrics" van scatman's world moest meezingen op het nummer. Niemand was erin geslaagd...

avatar van Lennonlover
ah fuck, ik zoek het nummer "jambo jambo jambo" van regga 2 sunshine. Da's ni hetzelfde als mambo jambo zeker... :S

Scatman John is de grootste filosoof van onze tijd.

luister aandachtig naar de tekst, en je zult versteld staan van zijn diepe bewogen wereldbeeld en boodschap. Deze man wist waar het om draait.

Helaas veel te vroeg heengegaan,..

Deze muziek vergelijk ik altijd een beetje met dat van Rednex, die van omstreeks dezelfde tijd waren. Beide vind ik vooral grappig.
En in het begin vond ik deze nummers sensationeel.
Ik heb het dan over de nummers 2 en 5. Die heb ik ook nog op een bandje en verzamel-CD staan. De rest ken ik niet, maar als ik hier voor heel weinig geld aan kan komen dan koop ik 'm.

Steven Mo
Waanzinnige plaat van een bijzondere man. Deze plaat heeft alles wat, om maar iets te noemen, de laatste Rush (Clockwork Angels) niet heeft: geldingsdrang, energie, zin, vuur. Scatman John heeft een uniek talent dat hij perfect uitbuit. Hij is meer dan de wereldhits die op deze plaat staan. Quiet Desperation gaat bijvoorbeeld heel diep. Het is een inkijkje in de ziel van de Scatvriend. Zonde dat hij niet meer op deze aardkloot rondloopt. Hij had nog veel meesterwerkjes kunnen maken.