Yvonne Elliman - Night Flight (1978)

Pop / Soul
Label: Polydor

1. Baby, Don't Let It Mess Your Mind (4:21)
  2. In a Stranger's Arms (3:45)
  3. I'll Be Around (3:27)
  4. Lady of the Silver Spoon (4:16)
  5. Down the Backstairs of My Life (3:17)
  6. If I Can't Have You (2:57)
  7. Prince of Fools (3:22)
  8. Sally Go Round the Roses (5:27)
  9. Up to the Man in You (3:15)
  10. Sailing Ships (4:46)
avatar van Angelo
Yvonne Elliman is voornamelijk bekend van twee hits, te weten: ‘Love pains’ en ‘If I can’t have you’. Het laatstgenoemde nummer, wat overigens diende als soundtrack single for Saturday night fever, werd globaal gezien haar grootste hit, en staat ook op dit album. ‘Night flight’ was haar vijfde studio-album.
Een prima popalbum, met hier een daar een knipoog naar jazz, funk en soul. Het meest memorabele nummer (‘If I can’t have you’), valt qua stijl duidelijk buiten de rest van het album. Dat geldt trouwens ook voor het nummer ‘Lady of the silver spoon’ dat gewoon een puur reggae/ska nummer is. De aangename relaxte sfeer van dit album, een sfeer die ik overigens niet verwachtte, bevalt me hartstikke goed. Haar stem leent zich perfect voor nummers met een laidback vibe. Ik vind haar in ieder geval wel een onderschatte zangeres uit de jaren ’70, deze Yvonne Elliman. Lekker album om bij te chillen.